发帖
手机端
扫码访问

水方「低裝」營銷

3965 |39
唔要發票,係會有中式按摩券若干張,而且唔係營銷既人工/提成扣
而且係正式既做法,收銀會mark簿,張充值 ...
HAMGER 发表于 2011-4-25 03:31

嘩.....HAMGER兄果然十分資心  分析得一清二楚:y-11:

楼主 发表于 2011-4-25 22:48:50 | 显示全部楼层 来自: 香港
3000蚊 VS的C兄真係個個都咁有米
ngleo 发表于 2011-4-25 21:57

ching 言重了
都是「預繳式消費」, 不過佢日日收現金, cash flow咁強, 信佢穩陣
不過 做佢伙記 就惨啦 用增值咕找數 小費扣15%先落袋  
實際講 佢送d大堂卷及中式卷是幾吸引人的

ching 言重了
都是「預繳式消費」, 不過佢日日收現金, cash flow咁強, 信佢穩陣
不過 做佢伙記 就惨啦 用 ...
cats 发表于 2011-4-25 22:48

姐係小費15% OFF?
同埋D卷係點架?

我買3000無要發票, 個營銷都無主動送多張比我wo, 如果係有record既, 下次問下佢會唔會比番我先

如果係生客我相信冇一個營銷會主動話比個客知唔攞發票係可以送多張中式劵

我買3000無要發票, 個營銷都無主動送多張比我wo, 如果係有record既, 下次問下佢會唔會比番我先 ...
heha168 发表于 2011-4-26 00:23

要拎煩都幾煩下...前台點都要問返個件營銷

今個星期水方要沖一千萬業積...又拎JS來開刀...

垃圾場!一張券就睇哂個場!

呢個唔似水方手法, 我估都係個別問題
再講佢地一日都簽唔少單, 呢d野, 小意思啦

不過亦可能佢地想keep熟客, 所以係生客到搵著數
我以前係水d, 試過唔夠cash係身, 個營銷都唔知係邊到搵到張優惠卷同我cover左條數

可能就係之前邊位ching唔好彩, 就咁益左我

anyway, 大家做member又好, visa又好, cash又好, 最好都係check單, 清楚晒至行出門口

唔要發票,係會有中式按摩券若干張,而且唔係營銷既人工/提成扣
而且係正式既做法,收銀會mark簿,張充值 ...
HAMGER 发表于 2011-4-25 03:31

其他場係咪應該都得呢?
我未攞過呢d著數添