发帖
手机端
扫码访问

另一處分堂

2732 |11

數月前的一個週未,與友人在水圍周邊玩樂. 正商討去那裡晚膳,友人提議莊家莊,去到目的地時方發現已經關門,頓感無奈!
憶起往昔於此地的歡聚、豪飲,今後別矣!只好另覓它處,!
來到往日常光顧既大有利,已感肌腸轆轆,馬上點菜!

清蒸包公魚罕有聽聞,此魚肉滑味鮮醬油香甜,剩惠48元 7/10

蒜子油渣炒菜遠,味濃菜嫩,改寫清菜淡而無味之定義,好!
只略嫌油多了一點。剩惠25元  6/10

金牌無骨豬手,利用蒜茸紅椒莞茜蔥絲和特制醬油、少許香醋混合而成
屬涼伴小菜一種,清香而不膩,值得推薦!賣38元  8/10

豉汁排骨拼白鱔煲仔飯全晚最敗筆,飯未及收水,白鱔不新鮮,排骨太油膩!
完全就無資格叫煲仔飯,竟然還要賣35元,實在不值!4/10

是次晚飯尚感滿意,除了今次煲飯例外,其它出品都能夠保持水準!
   報告完畢,祝諸君食得是褔:y-22:

评分

贵。。。。除左里个就好似无咩。。~罗波

向西莊家莊拾咗咩?:y-9: 考奶毛去果頭。 。 。 。

煲仔飯睇落又幾得啵, 原來俾個樣厄咗。 。 :y-1:

煲仔飯都嬤貴下喎

各位師兄!莊家莊 已經換成做粵菜的了,有海鮮、潮州打冷等!小編正在採集詳情中!:y-83::em19:

回复 3# ken_choy

佢講皇崗村果間,由於經營不善,半年前執咗

大有利好似係翠華wor?但d出品好似差左d

數月前的一個週未,與友人在水圍周邊玩樂. 正商討去那裡晚膳,友人提議莊家莊,去到目的地時方發現已經關門 ...
無爭有為 发表于 2011-4-20 00:27

師兄  我未食過包公魚  有無張清D嘅相
莊家莊好咩  我去過火煱  真係.........
係咪水圍大有利呀  味道唔錯架

楼主 发表于 2011-4-21 09:38:45 | 显示全部楼层 来自: 香港
師兄  我未食過包公魚  有無張清D嘅相
莊家莊好咩  我去過火煱  真係.........
係咪水圍大有利呀  味道唔 ...
kkbbq 发表于 2011-4-20 19:46

張相修改過都係咁,真激氣!
去莊家莊純粹係一種情意結
全中,係水圍龍祥KTV隔離!

楼主 发表于 2011-4-21 09:42:57 | 显示全部楼层 来自: 香港
向西莊家莊拾咗咩? 考奶毛去果頭。 。 。 。

煲仔飯睇落又幾得啵, 原來俾個樣厄咗。 。  ...
ken_choy 发表于 2011-4-20 10:30

首先多謝KEN師兄俾面賜分!
煲仔飯真係差D,但大有利D出品一向都5錯!