发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(24) 之 木屋燒烤

3393 |17

唔覺唔覺都成2個月無出過包膠, 去呢間食都係因為之前係到睇左個香蜜湖食街報告先會想黎,

係時間出返個報告, 出到香蜜湖站, 環境比深圳高樓大廈好好多, 雖然天陰陰, 但都幾熱,

夏天再黎都要諗諗先, 行成十分鐘先到今日目的地, 木屋燒烤

5點半到, 門口無人理, 可能太早, 無法, 自己搵位坐, 坐底一陣........ 話要開個傘, 可能有雨wor,

叫我坐返入面...... 唔理咁多, 坐底叫野食好過

餐前小食 鹽水花生(一般, 不過送啤酒掃左大半)

燒扇貝 (叫左小辣, 都幾辣, 唔係會好d, rmb3都叫有肉食, 唔錯

羊肉串 (唔太差, 不過唔夠羊味)

燒春魚 (一叫要叫一份....... 好在唔差, 唔係..........)

燒雞翼 (我鍾意食, 不過都係7+3燒雞翼最好食)

燒鮮魷魚 (好食, 不過個friend話唔得, 唔夠un同熟, 奇怪)

炒飯 (完全唔得, 早知叫炒米粉)

燒椰菜花/玉米 (椰菜花ok, 玉米把鬼)

燒雞珍/台灣腸 (雞珍.....食食下覺得所有燒烤差唔多味.......好在台灣腸特別d, 幾好味)

燒肥牛/牛板筋 (2樣都好食, 不過友人唔食得牛, 唔想叫太多)

隆重登場 燒花甲(點解? 最早叫, 最遲黎........好x辣, 同唔熱+唔太熟.....叫錫紙花甲會好d同走辣)

消費: RMB 164

用餐日期: 16 APR 2010

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 3.8

環境 / 4.2

服務 / 4.0

衛生 / 3.8

抵食 / 4.2

後記: 其實有叫多d, 但食食下唔記得影, 當日之最係燒蠔, 食左先記得無影, 呵呵:y-66:

评分

回复 1# bonsonhui

師兄,相片睇唔到!:y-40:
系咪兩個月冇來生疏咗啊?

冇相睇 喎~~~~

喂~ upload唔到相片!啦啦淋整整佢。。

楼主 发表于 2011-4-19 19:17:33 | 显示全部楼层 来自: 香港

楼主 发表于 2011-4-19 19:18:06 | 显示全部楼层 来自: 香港
喂~ upload唔到相片!啦啦淋整整佢。。
ken_choy 发表于 2011-4-19 16:04

整左啦, 比多d分啦:y-27:

唔覺唔覺都成2個月無出過包膠, 去呢間食都係因為之前係到睇左個香蜜湖食街報告先會想黎,

係時間出返個報告 ...
bonsonhui 发表于 2011-4-18 21:04

師兄  多D番嚟介紹下有乜好野食啦
雖然  我對國內的燒烤食物不太感興趣  但都睇得幾過癮
我唔係怕什麼熱氣..上火..
而係唔鐘意燒烤的什麼食材   也勁加之"孜然粉" 變成只得一種味道  所以小象不大喜歡

楼主 发表于 2011-4-19 20:35:21 | 显示全部楼层 来自: 香港
師兄  多D番嚟介紹下有乜好野食啦
雖然  我對國內的燒烤食物不太感興趣  但都睇得幾過癮
我 ...
kkbbq 发表于 2011-4-19 20:10

你唔見我話最尾食食下d野一樣味? 係個mood幾好only

整左啦, 比多d分啦
bonsonhui 发表于 19/4/2011 19:18

+咗啦:y-30:

係時間出返個報告 ...
bonsonhui 发表于 18/4/2011 21:04

燒扇貝 睇落唔錯啵    :y-65: