发帖
手机端
扫码访问

星期日 心血來潮去澳門 影吓相 食吓野

8594 |36

多謝你象版,咁約定港澳馬頭、3樓直升机場等、
先到先揼、不見卽散、啊啊
:em2:

楼主 发表于 2011-4-15 07:18:48 | 显示全部楼层 来自: 香港
多謝你象版,咁約定港澳馬頭、3樓直升机場等、
先到先揼、不見卽散、啊啊 ...
20813261 发表于 2011-4-14 06:02

次次九嗡  

你估e度係豬台咩、你貴為餅主、吾好咁粗..........

............

........

....

魯、快d改番佢拉!

尊貴的大象版主
:em24:

小象剛到澳門四出覓食 但Vshare未有澳門飲食區  小象又希望和Vshare會員分享  現暫借香港區發表劣作  如"管 ...
kkbbq 发表于 2011-4-11 22:50

The restaurants you mentioned are out-date la

楼主 发表于 2011-4-17 06:25:24 | 显示全部楼层 来自: 香港
The restaurants you mentioned are out-date la
Relax1234 发表于 2011-4-16 23:59

多謝師兄賜教

Relax1234 发表于 2011-4-16 23:59

Relax 師兄,我唔係好明你out-date嘅意思?
你係咪想話象版去嘅地方好古舊,好唔潮呀?
如果係咁嘅意思,我就想講吓喇,
去澳門我都唔會去大酒店食,
我都係揾out-date地方食,
因為我想食個種懷舊feel,同埋.....食埋一種回憶!
個種由食物而引發出自己生活回憶片斷的感覺,其實係好難得的。

楼主 发表于 2011-4-17 19:13:42 | 显示全部楼层 来自: 香港
Relax 師兄,我唔係好明你out-date嘅意思?
你係咪想話象版去嘅地方好古舊,好唔潮呀?
如果係咁嘅意思, ...
kt1997kt 发表于 2011-4-17 11:08

首先要多謝kt1997kt師兄  幫我講出我的心聲
Relax師兄  可能是一位年輕人  所以未明 我地點解老遠去馬交玩懷舊
正如我有一個同事的弟弟  只有二十歲  他原來同我一日去左馬交  和他一名朋友慶功生日
我同事的弟弟  第一次去澳門  一去到澳門 就去新葡京酒店食個三舊幾水自助餐:)
如果我地D一把年紀嘅  緊係晚飯整過大鮑趐食下喇   
所以其實大家需要嘅都唔同  食厘家野  好難講對與錯   
何況食野  根本就無對與錯  最緊要是食得開心  稱心  這只是Relax師兄未明固中玄機者
就如我地去揼骨  我最鐘意肥妹  你鐘意瘦囡囡  大家各有所好  各取所需囉

大象兄, 係南屏雅敘有冇試厚蛋治, 佢地既厚蛋治都好出名,
好厚而且重好有蛋味,值得一試.

首先要多謝kt1997kt師兄  幫我講出我的心聲
Relax師兄  可能是一位年輕人  所以未明 我地點解 ...
kkbbq 发表于 2011-4-17 19:13

哈哈哈象版,我見你回帖欲話還休,我咪代你講囉!
由你在澳門去嘅地方,食嘅野,我諗我知你係澳門想揾乜野feel嘅

寫寫吓突然諗起自己係澳門必定享用的...........涼茶!
象版你有冇去試,好真材實料,尤其是近福隆新街個幾檔,
令我諗番我細個病時飲涼茶嘅回憶片斷!

楼主 发表于 2011-4-17 21:22:50 | 显示全部楼层 来自: 香港
大象兄, 係南屏雅敘有冇試厚蛋治, 佢地既厚蛋治都好出名,
好厚而且重好有蛋味,值得一試. ...
yukfa 发表于 2011-4-17 19:50

yukfa 師兄   我返左香港D事先話我知南屏雅敘出名蛋治  下次  下次我一定試   
哈哈哈象版,我見你回帖欲話還休,我咪代你講囉!
由你在澳門去嘅地方,食嘅野,我諗我知你係澳門想揾乜 ...
kt1997kt 发表于 2011-4-17 20:56

師兄真係話頭醒尾 涼茶鋪我有見到  不過未飲過