发帖
手机端
扫码访问

堅決企硬「sayno」

9426 |96
在商言商...水方管理層係一級商業奇才:y-51:  .

楼主 发表于 2011-3-14 10:34:07 | 显示全部楼层 来自: 香港
但我估而家成間場既運作成本應該比以前高左好多
管理層認為冇咩減價空間
而且有一定風險覺得行唔通卦

搵j ...
第十行星 发表于 2011-3-14 00:13

佢地咁大間生意,運作成本緊係高,但收入都真係唔少野,以我所知營業額係水刀既3倍~~~
管理層有呢個思想,主因係佢地真係全部受薪,出左d屎橋唔work就轉場,但就留左d蘇州屎係度
之前個唐總帶黎果d所謂既「新思維」,就係開始向內部壓咋
水警都係俾杜總開壞左個頭

佢地咁大間生意,運作成本緊係高,但收入都真係唔少野,以我所知營業額係水刀既3倍~~~
管理層有呢個思想 ...
HAMGER 发表于 2011-3-14 10:34

多三倍咁多, 我唔係好信, 係咪班營銷吹得就吹咋

楼主 发表于 2011-3-14 10:45:01 | 显示全部楼层 来自: 香港
多三倍咁多, 我唔係好信, 係咪班營銷吹得就吹咋
LHB 发表于 2011-3-14 10:38

2邊營銷各自講佢地自己公司既生意額,邊個吹大d就唔知啦
但水方有一號公館,果邊既消費好勁架
而個場既消防容量,原來水刀係500人,水方好似係1200人

楼主 发表于 2011-3-14 10:46:49 | 显示全部楼层 来自: 香港
以前皇后點解好多囡囡都仲好懷念,就係因為管理層係自己人,員工又好多係同鄉,佢地唔多向內部壓榨,囡囡自然做得開心同有歸屬感

2邊營銷各自講佢地自己公司既生意額,邊個吹大d就唔知啦
但水方有一號公館,果邊既消費好勁架
而個場既消 ...
HAMGER 发表于 2011-3-14 10:45

水刀得500???我見都水井800喎
講消費力我信水方既客高d, 大堂技師r鐘都r唔少啦,
但3倍唔係細數目喎, 生意額究竟係幾多呢?

楼主 发表于 2011-3-14 10:59:17 | 显示全部楼层 来自: 香港
水刀得500???我見都水井800喎
講消費力我信水方既客高d, 大堂技師r鐘都r唔少啦,
但3倍唔係細數目喎, 生意 ...
LHB 发表于 2011-3-14 10:52

水驚係800我知,可能係水刀床位少...
同埋水方既高鐘項目多,香薰+深港成13x個js,雪域果邊已經差左一段
仲有一號公館既包房低銷,已經一日有6位數字既收入

管理層有呢個思想 ...
HAMGER 发表于 2011-3-14 10:34

營業額係水刀既3倍..我信架....一個紅牌400鍾X100元=成4萬元,其它JS只做200鐘=2萬元.....看有成幾百JS.....哇...我估一個月過硬2千萬營業額...

營業額係水刀既3倍..我信架....一個紅牌400鍾X100元=成4萬元,其它JS只做200鐘=2萬元.....看有成幾百 ...
ABBTLEE 发表于 2011-3-14 11:11

淨係計大堂水刀生意額未必差得過水方,
水刀鬆腿技師唔r鐘都過200, 你睇D嫂淨係輪牌都生存到就知啦