发帖
手机端
扫码访问

元朗泰國菜

7389 |14

在元朗博愛醫院後面  有間三十年歷史嘅時鐘酒店 (新港酒店)  入面有間叫 '泰屋' 的泰國菜館  在元朗都幾出名

200197_1876263783721_1155006187_2214856_5041974_n.jpg 197603_1876260463638_1155006187_2214838_6879211_n.jpg 183433_1876260783646_1155006187_2214839_4211561_n.jpg

昨晚同幾個同事去食晚飯  果然味道真係唔錯  好食過九龍城的名店  

189824_1876263463713_1155006187_2214854_7281423_n.jpg 198934_1876263583716_1155006187_2214855_5314309_n.jpg

內裏佈置亦很有格調  唔怪得之   咁"山卡啦"都生存到咁耐

你估吓  厘個係乜野嚟呢??

188288_1876263303709_1155006187_2214853_8050926_n.jpg 189155_1876261663668_1155006187_2214843_654098_n.jpg 190652_1876262303684_1155006187_2214847_7958671_n.jpg 190766_1876261463663_1155006187_2214842_6160219_n.jpg 195850_1876262423687_1155006187_2214848_3727880_n.jpg 190722_1876262823697_1155006187_2214850_6113985_n.jpg 197263_1876263223707_1155006187_2214852_5613241_n.jpg 198416_1876261983676_1155006187_2214845_850285_n.jpg 197826_1876262103679_1155006187_2214846_6300476_n.jpg 199609_1876262583691_1155006187_2214849_6231091_n.jpg 200333_1876263103704_1155006187_2214851_7308884_n.jpg 200435_1876261743670_1155006187_2214844_8244759_n.jpg

擺左好多原材料出嚟任你揀

晚飯開始

泰式酸辣鮮蝦金柚沙律  絶佳前菜

蝦醬通菜

炸蝦餅

鹹魚炒芥蘭
都唔知佢D芥蘭喺邊度買
又爽又甜
好鬼死正

泰式炒貴刁

串燒雞

串燒豬

唔知乜野煎蠔餅 好好好好好好好好食

蝦醬炒飯

炭燒豬頸肉~~~~~出色

咖喱蟹.........個咖喱如果用嚟撈飯  正到爆

蒜蓉飽

薄餅  點咖喱一流

原來係暖爐  我地在室外食野  鄉下地方夜晚會幾涷  有好多支厘D暖爐在身旁   咁咪暖好多囉

评分

剛剛想問你那處有棘野食,
你就介紹e度,有得泊車、幾好,
你好似無食海鮮喎,

登录/注册后可看大图

d蟹腳幾好
食完仲可以上酒店休息番2个鐘,
你同你d同事有冇去休息下
:em11:

楼主 发表于 2011-3-13 08:17:59 | 显示全部楼层 来自: 香港
剛剛想問你那處有棘野食,
你就介紹e度,有得泊車、幾好,
你好似無食海鮮喎,

d蟹腳幾好
食完仲可以上酒店 ...
20813261 发表于 2011-3-12 07:11

六個女同事  得我一條仔  好忙碌架
其實泰國菜 食海鮮是否配對呢:)
我覺得食真正泰國口味 才是實在
厘餐咁多野  七個人  仲有食淨打包  埋單都係1040乍  抵嗎

六個女同事  得我一條仔  好忙碌架
其實泰國菜 食海鮮是否配對呢
我覺得食真正泰國口味 才是實在:vi ...
kkbbq 发表于 2011-3-13 08:17

我真吾明,你點解咁好桃花命,我好似靚仔過你小小喎:em21:

睇相我鍾意個咖喱蟹.同薄餅真係絕配,不過可惜我冇車,如果係元朗鐡路站打的去,吾知駛吾駛跳標.

6女1仔食好多嘢丫! !抵到漏! !絕對可以去幫稱多次!

以為大象兄你失踪tim, 喺米人仔升得咁離譜,+陣留港消費多?

楼主 发表于 2011-3-14 18:55:14 | 显示全部楼层 来自: 香港
睇相我鍾意個咖喱蟹.同薄餅真係絕配,不過可惜我冇車,如果係. 元朗鐡路站打的去,吾知駛吾駛跳標...
yukfa 发表于 2011-3-13 13:38

薄餅點咖喱汁  真係正到無朋友
泰屋  無直接車去得到  元朗西鐡站打的去  吾駛跳錶

6女1仔食好多嘢丫! !抵到漏! !絕對可以去幫稱多次!

以為大象兄你失踪tim, 喺米人仔升得咁離譜,+陣 ...
ken_choy 发表于 2011-3-13 17:15

Ken師兄人仔飆升  上去玩已失去左意義  不過唔係唔上  只是減半

Ken師兄 人仔飆升  上去玩已失去左意義  不過唔係唔上  只是減半
kkbbq 发表于 14/3/2011 18:55

哎,對於我o地啲兩頭跑嘅打工仔,壓力真喺大!:y-63:

大象師兄,呢間泰國餐廳環境好,食物唔錯,
惟一要彈嘅係佢地嘅服務,好似唔多理人!

楼主 发表于 2011-3-29 22:51:02 | 显示全部楼层 来自: 香港
大象師兄,呢間泰國餐廳環境好,食物唔錯,
惟一要彈嘅係佢地嘅服務,好似唔多理人! ...
kt1997kt 发表于 2011-3-27 16:00

厘樣有講得岩喎  我果日無乜客  都無乜人理我地