发帖
手机端
扫码访问

鳳凰路,幸福生活烤肉

4988 |21
專程來食嘅,有一次響度經過見到寫住38元套餐2人套餐,剛好有個朋友就系後面港深大夏上班,離e度近,約咗距揾個時間來試距一試。上個星期六要系羅湖火車站搭車過花都,順便提早D過來完成e個心願。12點10分到,
店內冇客人,奇怪。
P1150001.jpg P1140999.jpg
隨便坐都得。環境幾OK,以黑白為主色調,對比鮮明。一支支嘅煙囪,造型都幾別致。
P1150002.jpg P1150006.jpg
好似百度嘅紙上燒烤
菜單,全部系燒烤,冇其他小食嘅
要咗個38蚊套餐,有羊肉同牛肉2選一,一個生菜,兩碗白飯,兩杯可樂。
不過兩個人肯定唔夠食啦,加多個特品黑椒牛排,30蚊,六舊。
白飯量少D咯,幾啖就比我畢完,跟住來多一碗。白飯可能用D米系一般般嘅米,冇咩飯香味,見距嘅消費都唔系算平果種,點解唔用好D嘅米咧。
套餐牛肉,本來我唔食洋蔥嘅,但系牛肉加上洋蔥一起煎,又好好味喔,自己食燒烤就好在想食幾成熟自己話事,火候自己把握,不過操作大部份系服務員做嘅,我哋見差唔多就夾起來食啫。牛肉新鮮,又比較嫩,壞在師傅刀工唔系幾好,有D切成片,有D又切成舊嘅,多少都會影響口感。醬料搭配都好,細辣。
黑椒牛排腌得好入味,唔洗醬料都好好味啦。e個要煎得剛剛夠火候先好食,好考功夫嘎。我哋掛住傾計,好多煎得太過火,浪費。如果想來幸福下,e個值得一試。
可樂,根本就唔夠飲,其實一罐可樂先幾錢,比大杯D,或者系乾脆比一罐咯。好似冇見到有橙汁等其他飲料。
買單75蚊兩個人。仲有3-5人嘅套餐添。

评分

詳細地址點去丫:y-9:
75蚊套餐都唔多嘢吃咁嘅?

好似好正喎.....好吸引喎

楼主 发表于 2011-3-10 09:52:59 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 2# ruocen

謝謝師兄分享!

你都冇有洗咁客氣啵!

楼主 发表于 2011-3-10 10:03:13 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 3# ken_choy

詳細地址點去丫
75蚊套餐都唔多嘢吃咁嘅?

喺鳳凰路建梗嘅果棟大廈隔離就系啦,
http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=2957
仲有其他套餐嘅,勝在環境清幽咯,食野唔會比人打攪,嘻嘻

楼主 发表于 2011-3-10 10:05:07 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 4# hei0135

好似好正喎.....好吸引喎

系咧。百度個烤肉我冇試過,不過諗來都差唔多呱。仲有羊肉海鮮

e間如果打的去幾個人應該最方便 係咪一轉過去鳳凰路就見到果間 ?

30蚊六件牛排  又超低食喎

楼主 发表于 2011-3-12 09:55:19 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 8# ivan98013

e間如果打的去幾個人應該最方便 係咪一轉過去鳳凰路就見到果間 ?

系咯,2到5個人去最好啦,仲有5人套餐。
就是這裡啦,都非常容易揾到,鳳凰食街,真系名不虛傳。

楼主 发表于 2011-3-12 09:59:28 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 9# kkbbq

30蚊六件牛排  又超低食喎

性價比高咯咁話。大象兄好奈冇出現咯唯!