发帖
手机端
扫码访问

蘭香茶餐廳

4420 |11

每次經過荃灣新村街,都會見到嘉樂冰室有人排隊,嘉樂我食過一次,
d食物都算ok, 但叫我排隊等位先有得食我就吾製la,
我會選擇過隔梨既蘭香,食物質素絕對吾比嘉樂差

我點了午餐($25),食物有以下幾樣

1)    厚多士: 厚多士吾算太脆,不過質地棉熟,烘熱再加上牛油,味道相當吾錯,.

2)火腿煎雙蛋: 隻蛋煎得幾香,但較多油

3)叉燒燴意粉: 茄汁的味道酸酸甜甜, 酸味同甜味都岩岩好,幾開胃.

4)      奶茶: 奶茶就不過不失.,一般
照片 002.jpg
照片 005.jpg
照片 006.jpg
照片 008.jpg
照片 009.jpg

评分

這些懷舊茶餐廳  一定有他的存在價值   實有些令人一去再去的賣點  多謝師兄提供

楼主 发表于 2011-3-4 22:35:17 | 显示全部楼层 来自: 香港
吾好客氣大象版主,呢間蘭香同隔梨果間嘉樂都係開左二三十年既茶餐廳,希望下次行過時嘉樂吾好咁多人,可以入去食番餐然後再出報告.

每次經過荃灣新村街,都會見到嘉樂冰室有人排隊,嘉樂我食過一次,
d食物都算ok, 但叫我排隊等位先有得食我就 ...
yukfa 发表于 2011-3-3 19:46

個意粉吾多得

我始終覺得嘉樂好啲,蘭香招呼亦比嘉樂差

楼主 发表于 2011-3-15 13:54:51 | 显示全部楼层 来自: 香港
我始終覺得嘉樂好啲,蘭香招呼亦比嘉樂差
Relax1234 发表于 2011-3-15 13:34

不過嘉樂實在太多人,好似幾時都要排隊.我三年前左右食過一次,果時奄列重有餐叫既,真係好大份,但吾夠滑, 冇乜特別, 本來諗住下次再試其他食物,但太多人,到而家尚未有機會試.

勝在奶茶咖啡好,食物夠油水!

冰室 is becoming a symbol of good old days but many of them are not truly so good

冰室 is becoming a symbol of good old days but many of them are not truly so good
Relax1234 发表于 2011-4-17 00:02

好多人去都係食懷舊feel囉!

勝在奶茶咖啡好,食物夠油水!
martinlion 发表于 2011-3-22 10:59

講起奶茶  我覺得依家深圳  好多茶餐廳都做得唔錯