发帖
手机端
扫码访问

緊隨大部隊的腳步,一試順風雅廚

3441 |15

琴日系佛山讀書嘅表妹因為仲未開學,就過深圳玩,同佢去東門行街 佢話要我請食嘢 諗到最近論壇D帖好。多系順風雅廚嘅,見到各位師兄師姐評價都唔錯,我都想試下。11點幾,去飲茶都好喔。
從東門行去順風雅廚好近,過左東門天橋就系湖貝路 行到羅湖商務中心穿過去,對面就系廣深賓館,而順風雅廚就系廣深宾馆二樓,雖然間賓館前面施工圍起來,但系都可以望到,好容易穩。

可能系返工時間,都冇乜人,服務員比食客仲多。

先上兩張環境嘅照片, P1140939.JPG P1140923.JPG P1140925.JPG 環境還可以。

睇下我哋食左D乜嘢
三絲炒米粉:9.8蚊,點呢個是諗住填肚下午行街嘅,不過分量真系好大份。只有三樣嘢一齊炒,三絲應該系:蔥、米粉、火腿。有一小碟辣椒醬,呢個米粉,除左分量大,真系無乜特色,唔難食,一般般,可以話呢個分量九蚊八,值啦。 P1140928.JPG

醬皇蒸鳳爪:9.8蚊,見到一個報告寫過,評價不錯,就試下。不錯!表妹同我都中意。 P1140932.JPG

陳味牛肉球:7.8蚊,三粒非常之大粒嘅丸,有幾種材料一齊做成,裏面好多汁,底部仲有好似腐皮嘅嘢墊住,表妹好中意,我就麻麻地,味道過得去,但系不夠彈牙。不過配嘅果小碟醬料唔錯,有陳皮做成嘅,酸酸甜甜,好開胃。我後來仲將D醬汁用來撈米粉添 P1140936.JPG P1140938.JPG
蟹仔蒸燒賣:13.8蚊因為表妹中意食燒賣,所以點左,我食就味道一般般,表妹就死贊好食。 P1140934.JPG

臘味糯米飯:11.8蚊,見到大家都試呢個,我都點啦,黏黏D,臘腸切得好碎,細細粒粒,同花生一齊食就幾香口。 P1140931.JPG

鳳爪排骨飯:11.8蚊,可以當快餐食,有排骨同鳳爪,不過呢個鳳爪就無上面果個醬皇鳳爪咁好味啦,因為系比較遲上嘅,當時都好飽左,就無吃幾多,我都系食左一啖飯,有D硬。 P1140933.JPG
黑椒牛仔骨:16.8蚊,都是見到各位的報告慕名而點嘅,味道唔錯,肉塊夠大,夠入味。推薦。 P1140935.JPG

一共98蚊,6.8折,66.6蚊買單。值得!

评分

兩個人食好多嘢喔,你同表妹都幾拆得。 。
人均33.3都幾好意頭。 。嘿嘿。 。 。

7碟有3碟係癜粉質,你地真係好野,又係食果d點心?:dizzy:

喜欢肉丸,:y-22:下次要试试牛肉丸。

其實真係幾低下....

睇黎可以試下喎. 唔知晚飯得唔得呢>?

想問點解有6.8折?  午餐先有?

楼主 发表于 2011-3-3 16:47:45 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
兩個人食好多嘢喔,你同表妹都幾拆得。 。
人均33.3都幾好意頭。 。嘿嘿。 。 。 ...
ken_choy 发表于 2011-3-1 18:34

對吖,有打折都幾實惠:y-18:

楼主 发表于 2011-3-3 16:48:16 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
7碟有3碟係癜粉質,你地真係好野,又係食果d點心?
20813261 发表于 2011-3-1 19:06

:y-18:都系表妹點嘅,剩左好多。

楼主 发表于 2011-3-3 16:49:26 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
想問點解有6.8折?  午餐先有?
tiger123 发表于 2011-3-3 12:49

唔系好清楚,好似系飲茶食點心就有打折,晚午餐唔清楚