发帖
手机端
扫码访问

各位食家,師兄師姐,請問邊度小炒好食吖?

6491 |22
回复 10# Olina
嗯!這個嘛!!

你............又唔早講.............星期六食完, 2個人7碟野, happy 死, 個friend話要再去, d野又平又好食, 哈哈, 但report 太多, 今次唔出

回复  ken_choy

黃貝嶺名店尼架!
    你有無二奶係過邊?
    最出名廣海雞, 包你未聽過! ...
大地蟲 发表于 19/2/2011 10:21

去黃貝嶺次數真喺5隻手指數曬,果頭真唔係幾熟。 。 。
次次都友人帶路去果頭食嘢。 。:y-10:

廣海雞有咩特別呢?:y-9:

你............又唔早講.............星期六食完, 2個人7碟野, happy 死, 個friend話要再去, d野又平又好 ...
bonsonhui 发表于 20/2/2011 17:12

哇,過年前就話想請我都e+。 。 。 :y-23:
有心嘅實PM我啦。 。 。 。

咁去食咗邊間呀?勝記定雅櫥?

哇,過年前就話想請我都e+。 。 。
有心嘅實PM我啦。 。 。 。

咁去食咗邊間呀?勝記定雅櫥? ...
ken_choy 发表于 2011-2-20 19:49

當然係勝記啦, 食得好有氣氛, 下雨加露天, 話時話, 好x旺, 個個好忙但服務好好, 唔怪得大象兄成日去

回复 13# ken_choy

黃貝嶺好雜架, 最好唔好去!
哎!雙喜樓就係係執左既粗糧坊對面!

當然係勝記啦, 食得好有氣氛, 下雨加露天, 話時話, 好x旺, 個個好忙但服務好好, 唔怪得大象兄成日去 ...
bonsonhui 发表于 20/2/2011 20:01

good for u lar..

幾時又去丫?記得帶我去丫。 。

哎!雙喜樓就係係執左既粗糧坊對面! ...
大地蟲 发表于 20/2/2011 21:19

3Q蟲兄提醒。上去邊度都要小心。 。

個位置有啲印象,響個三叉路口度。 。 。

回复 18# ken_choy

係啦!
唔講你唔知, 早茶超旺的!

哎!雙喜樓就係係執左既粗糧坊對面! ...
大地蟲 发表于 2011-2-20 21:19

黃貝嶺和湖貝路好像真的好雜好亂。
記得去年有一次去黃貝嶺,見到在大街上有兩個人尾隨一名男子,小的那個只有十幾歲的樣子,把手都伸進了那個男的包包里,還是在光天化日的大街上啊,眾目睽睽,不過好在後來那男的察覺了,他們就轉身走了,還是若無其事地走的。囧。
還是去年的時候,經過湖貝路,就在羅湖文化公園那附近吧,走著走著,發現背著的包包突然一沉,然後我就轉身看,也是看到一個十幾歲的男生,把手放在我包里翻啊翻啊,我都不知道他是什麽時候跟在我後面的:y-40:嚇死我了。他見到我發現了,就和對面馬路接應他的那個人一起跑了。。。
在深圳半年了,只在這兩個地方見到這樣的事,覺得那邊真的好亂啊。