发帖
手机端
扫码访问

多謝2081請飲早茶 順風雅厨

9643 |45

星期日
D錢多到使唔晒  話請我去飲茶  小象向來鐘意揾2081着數  當然一口答應  原來佢有張順風雅厨100蚊贈券  所以帶我去飲茶

兩個人食左十樣野 都算誇張  原來"順風雅厨"飲茶有六五折  我地用100蚊贈券就正價減一百  睇吓我地食十樣乜嘢喇

順風雅厨  都算一間有排場食肆  但係筷子座都無  似乎有點那個

順風蝦餃皇 $ 15.8

相傳以前  酒樓請點心師父  先要做一個蝦餃  來斷定師父的功夫  今天這個蝦餃  單是個蝦餃皮  已不能過關

黑椒牛仔骨 $ 15.8

記得上次在此晚飯  食過一個鐵板牛仔骨  今次這點心"黑椒牛仔骨"  不論肉質、醬汁都比晚飯的那一個好

排骨蒸陳村粉 $ 9.8

排骨一般  陳村粉爽滑

生滾桂魚粥 $ 13.8

三粒花生咁大嘅桂魚  有幾好味  唔駛講喇

鮮蝦韮菜餃 $ 7.8

無乜特別  不過不失

白灼鮮菜心 $ 9.8

菜嫩 爽甜 我食左好多

臘味糯米飯 $ 11.8

正 正 正  2081食之前話:我食少少架乍  但食完少少之後  又少少  再少少  又再少少........

養顏棗皇糕 $ 7.8

賣相已贏晒  新正頭有幾個金元寶  好意頭  口感豐富  但紅棗味太少

椰汁西米糕 $ 13.8

Sorry  這個竟然影漏左   大家就幻想一下吧

這也是一個好的甜品

飄香榴槤酥 $ 13.8

唔通"順風雅厨"做甜品最拿手  這個榴槤酥  鬆化到唔識形容  榴槤香味更令人為之神往  這榴槤酥必試

埋單141 如果六五折103  但我地用贈券  就正價減一百
蚊埋單

评分

其實e餐係多謝VShare請我地食姐,
我估埋單會好貴,但是又吾係太貴,
就算無卷有打折都好底,
d野幾好食,
由其是牛仔骨同臘味糯米飯
我同大象都食吾哂d點心

其實e餐係多謝VShare請我地食姐,
我估埋單會好貴,但是又吾係太貴,
就算無卷有打折都好底,
d野幾好食,
由 ...
20813261 发表于 2011-2-14 03:25

你..............................又唔見你請我食?

星期日
2081話D錢多到使唔晒  話請我去飲茶  小象向來鐘意揾2081着數  當然一口答應  原來佢有張順風雅厨10 ...
kkbbq 发表于 2011-2-13 22:12

有6.5折又幾底wor, 星期六,日有冇? 牛仔骨, 我至愛, 個樣剎曬, 晚餐個個嚇"屎"我估唔到飲茶反而ok, sofood應該反映下

星期日
2081話D錢多到使唔晒  話請我去飲茶  小象向來鐘意揾2081着數  當然一口答應  原來佢有張順風雅厨10 ...
kkbbq 发表于 2011-2-13 22:12

如果揾盡d着數,就係兩個人兩張單,糯米飯十榴槤酥十西米糕十1位茶十1位紙=29元,另一位其它點心,埋單102元。

2個人食咁多野=口=

如果揾盡d着數,就係兩個人兩張單,糯米飯十榴槤酥十西米糕十1位茶十1位紙=29元,另一位其它點心,埋單1 ...
ivan92 发表于 14/2/2011 09:44

ching, 計條數太精明! !等我過幾日去試! !
我有50蚊Q旁,仲可以叫多樣,湊夠50...食完拍拍籮友走人。 。    :y-53:

有6.5折又幾底wor, 星期六,日有冇? 牛仔骨, 我至愛, 個樣剎曬, 晚餐個個嚇"屎"我估唔到飲茶反而ok, sofoo ...
bonsonhui 发表于 14/2/2011 09:16

你都可以用分數兌sofood券咯。 。
我有兩張50券,不如揾日我們又一齊去咯。 。:y-18:

星期日
kkbbq 发表于 13/2/2011 22:12

嘩,大堂都+1! !

等我度下兩張50券要點先用得盡先。 。:y-17:

2個人食咁多野=口=
hei0135 发表于 2011-2-14 12:31

我平時2丁友都差唔多............., 係唔係係時候食小D?