发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(23) 之 山小屋

9185 |56
至從靚女餅主走後, 好似冷清左好多, 無乜動力去寫, :y-63:

有時完全唔記得影相, 都唔知點解, 新年新開始,

唔知我會唔會重有動力呢?:y-35:

年初三玩完一晚, 初四走時都唔知食乜好, 夜晚又飲多左,:y-13:

個胃唔係好舒服, 飲茶又飲到有d悶, 不如去食碗麵先返香港,

醒起口岸有間拉麵未試過, 就走去試下

門口有人派coupon, 手多多攞左張, 原來有張8.8折coupon,

好在手多多攞左:y-38: , 上電梯就到門口, 裝修可以, 但好似好冷清,

menu 選擇唔多但幾精, 有燒肉餐, 咖喱飯, 拉麵, 樣樣都想食,

但個胃唔爭氣, 都係食拉麵算, 好彩個胃有事唔係隻眼,

有一行細字係menu.........  日本口味(味道較濃)需要特別說明:y-52: ,

拉麵都係濃味好d

(1) 昭和拉麵 (拉麵用幼麵, 對於濃湯底非常好, 溏心蛋非常入味, 叉燒入口即融,
                      紫菜爽趣)

(2) 豬扒拉麵 (友人表示還可以, 但比味千好????)

(3) 叉燒 (rmb18) (凍冰冰, 都係係麵好食d, 雖然係同一樣野)

(4) 煎餃子 (好一般)

消費: RMB 74 (8.8折coupon)

用餐日期: 6 FEB 2010

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 3.8

環境 / 4.2

服務 / 4.0

衛生 / 4.0

抵食 / 4.0

後記: 如果下次一個人都會再黎, 或唔想食太heavy都會,

茶餐廳真係食到悶

评分

睇相都唔係好好食= =
冇咩吸引喎^^
不過真係好耐冇人出貼...
上到黎都冇咩新貼咁.....

楼主 发表于 2011-2-8 21:51:54 | 显示全部楼层 来自: 香港

RMB25蚊碗, 有8.8折, 個look係差d, 味道都ok, 一定比番番好, 味千唔知, 成日茶記真係有d悶

至從靚女餅主走後, 好似冷清左好多, 無乜動力去寫,  

有時完全唔記得影相, 都唔知點解, 新年新開始, ...
bonsonhui 发表于 8/2/2011 21:04

有理毛理加左分先講。。。:y-18:

知你掛住人o地啦,唔曬講o甘明o既。:y-17:

福田口岸果度?我都有一排無去。。。

睇相都唔係好好食= =
冇咩吸引喎^^
不過真係好耐冇人出貼...
上到黎都冇咩新貼咁..... ...
hei0135 发表于 8/2/2011 21:47

哥仔,你都毛交功課好耐啦。。。:y-45:

近排邊度穩食丫:y-18:

睇到D相都OK
價錢也合理
見師兄衛生給四分相信是可以的
請問在福田口岸附近
但常經福田但不覺它的存在
請問近那一面

至從靚女餅主走後, 好似冷清左好多, 無乜動力去寫,  

有時完全唔記得影相, 都唔知點解, 新年新開始, ...
bonsonhui 发表于 2011-2-8 21:04

你咪揸架飛碟去廣西探下人羅、話吾定感動左佢,佢吾讀書,跟你番去做月巴星夫人呢!:em19:
碗面好似幾好食咁喎:em12:

睇到D相都OK
價錢也合理
請問在福田口岸附近
請問 ...
unhappy123hk 发表于 2011-2-9 07:32

呢間在羅湖口岸。

楼主 发表于 2011-2-9 13:45:33 | 显示全部楼层 来自: 香港
有理毛理加左分先講。。。

知你掛住人o地啦,唔曬講o甘明o既。

福田口岸果度?我都有一排 ...
ken_choy 发表于 2011-2-9 01:21

無啦啦做乜去左福田?????

楼主 发表于 2011-2-9 13:50:18 | 显示全部楼层 来自: 香港
睇到D相都OK
價錢也合理
請問在福田口岸附近
請問 ...
unhappy123hk 发表于 2011-2-9 07:32

哇, unhappy都過左黎? 正骨個面都咁冷清? 個件事都唔知點解攪成咁, 無眼睇, 比條sofood link你

http://sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=457

去到差唔多香格左手面, 羅湖城對面