发帖
手机端
扫码访问

真功夫

4463 |21
一個人,星期五收咗工之後過去梅林揾個朋友,點知距臨時加班,叫我周圍蕩下。點知一蕩,不知不覺就到7點,打電話俾朋友,仲忙緊,完全毛落班嘅傾向。算,都蕩到真功夫門口啦,順便入去吃個飯先,在慢慢坐落等距。
去到櫃檯,琳琅滿目嘅餐品搞到我目不暇接,唔知食乜好,服務員推薦咗個臘味飯套餐,聽你!
套餐嘅湯,蓮藕煲排骨,飲咗咁多真功夫嘅湯,e嘅系最令我失望嘅,唔咸唔淡,得個熟地味,莫非套餐嘅就系咁?
生菜,食咗兩片,就唔想再食啦,冇什麽吸引我嘅地方。
P1130052.jpg P1130053.jpg
臘味飯,食完先影,味道可以,就系肥肉太多了,食多好膩,都系少食為妙。

评分

哥哥仔,等女仔要有內性架,下次帶本小說去泡下,咪冇咁悶囉!

真功夫d鄧排骨湯幾好飲架,下次去試下呀!

回复 1# jibin

真功夫好似唔太好食....
D 湯我飲個1次....完全冇味...

一個人,星期五收咗工之後過去梅林揾個朋友,點知距臨時加班,叫我周圍蕩下。點知一蕩,不知不覺就到7點, ...
jibin 发表于 2011-1-29 11:36

食真功夫  我寧願食麥記  這間品牌店  我覺得出品差勁

楼主 发表于 2011-1-30 09:34:20 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 2# 20813261

哥哥仔,等女仔要有內性架

師兄,靜雞雞同我講就得啦,唔好爆出來啊嘛。
其實真功夫有D湯確實系幾得嘅。

楼主 发表于 2011-1-30 09:36:55 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 3# hei0135

D 湯我飲個1次....完全冇味...

有D湯系幾得嘅,一支公,食個快餐又想飲D湯,處咗真功夫真系唔知邊度好咯。

楼主 发表于 2011-1-30 09:40:30 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 4# kkbbq

食真功夫  我寧願食麥記  這間品牌店  我覺得出品差勁

距哋嘅豆漿就真系唔得啦,服務同買出品速度方面系比唔上麥記,但系勝在有飯食咯。我系出咗名嘅“飯桶”,冇碗飯落肚就系覺得未食飽咁。

回复 7# jibin

豆漿邊間正A???我成日返去想飲下豆漿食個包做早餐....
但又唔知邊間D豆漿 正.....有冇好介紹???

回复 6# jibin

講到飲湯1個人真係冇咩地方好簡......

生菜 中间果几粒
系咩野:y-9: