发帖
手机端
扫码访问

沙田禾輋陳根記

4361 |11

a.JPG b.JPG
以前係火炭返工個陣一收工老細就經常拉隊落陳根記度食飯飲酒吹水
呢度+年如一日;差唔多日日都座無虛席,呢排可能天氣凍少人出街食,
擒日去竟然唔然唔使等位?!重有得簡坐响邊:y-17:
本來想叫羊腩煲,呢度個羊腩煲真係几正架,值得推介,
不過我一話食羊腩煲;師父彈句"是但啦",跟手又話個羊腩煲要92元都几貴喎,
呀師父真曉同徒弟睇住荷包啫:y-18: ,呀徒弟点會唔知師父心意至得?!
即刻轉呔話呢輪天气燥呀,如試下個醉雞鍋咯(.............我好想食羊腩煲.......!!:y-62: )
師父即係話"爺仕":y-85:

醉雞鍋;香噴噴,雞好滑;有雞味囉:y-18:
1.JPG 2.JPG

燒鵝例,同以前比好似遜息咗d,不過都值一試,順帶一提呢度燒腩仔又係好正架

蠔餅;一流,唔油,大份,蠔仔几大隻,又係推介
4.JPG 5.JPG

砵仔魚腸,呢個係当晚特價菜,送飯一流(不過我地呢晚冇叫飯:y-17: ),要趁熱食;凍左就差d嘞
6.JPG 7.JPG

呢個蒜茸蟶子就係呢晚最失敗嘅一道餸,個師父都唔知你咪整得開邊蝦多
當正呢味係開邊蝦咁整......將隻蟶子一開二:y-85: !!攪到隻原本到好大隻嘅蟶子蒸完後
縮到得番一小舊肉,呢碟食左几舊至記得影:y-28:

賣單366(含半打罐裝生力3罐曲),ok啦:y-59:

评分

砵仔魚腸 - 睇落幾正! !都差唔多成十年毛吃過。 。好懷念! !

以前係火炭返工個陣一收工老細就經常拉隊落陳根記度食飯飲酒吹水
呢度+年如一日;差唔多日日都座無虛席, ...
atompower 发表于 2011-1-18 09:55

咁喬嘅  早兩日我都食過醉雞煱  同羊腩煱喎
atompower師兄  個砵仔魚腸 好多魚腸喎 咁足料應該唔錯

楼主 发表于 2011-1-19 09:48:11 | 显示全部楼层 来自: 香港
咁喬嘅  早兩日我都食過醉雞煱  同羊腩煱喎
atompower師兄  個砵仔魚腸 好多魚腸喎 咁足料應該唔錯:l ...
kkbbq 发表于 2011-1-18 18:49

係几足料;呢味重係個日特價28蚊,非常抵食
我無你咁好彩;都食唔到羊腩煲:y-27:

楼主 发表于 2011-1-19 09:49:43 | 显示全部楼层 来自: 香港
砵仔魚腸 - 睇落幾正! !都差唔多成十年毛吃過。 。好懷念! !
ken_choy 发表于 2011-1-18 16:24

呢味真係值得推介:y-5:

呢味真係值得推介
atompower 发表于 2011-1-19 09:49

師兄
多謝推介
聖子好味道  ((象拔蚌仔仲正))

楼主 发表于 2011-1-19 16:41:48 | 显示全部楼层 来自: 香港
師兄
多謝推介
聖子好味道  ((象拔蚌仔仲正))
icanfly2 发表于 2011-1-19 13:58

個晚個厨師浪費左d蟶子:y-62:

個晚個厨師浪費左d蟶子
atompower 发表于 2011-1-19 16:41

我又覺得開邊無咩問題
豉椒 or 蒜茸都好味
大部份地方都會開邊
因為睇落會大碟D (haha 容易厄枰)

评分

e間野真係一流!果陣試過同d fd一個禮拜去兩次 仲要9半之後先埋位 貪佢有特價菜 而且份量多 蠔餅真係正ga 大件又好味 其他小菜都一流 不過就唔好食海產野 個人覺得麻麻

呢間野既小菜好正