发帖
手机端
扫码访问

深圳丽思卡尔顿FLAVORZ 自助餐

8335 |31

星期日..有朋友送了2張自助餐券比我..我就去左試下....-----------(相影左幾愊..因為掛住食)

中国广东省深圳市福田区福华三路116------------(展站)

深圳丽思卡尔顿FLAVORZ    自助餐   ---------------- ((高級野)

walkin價$345+15%(人仔)-------------  (如耍我比$   我在HK食)

就講下我自己食左D乜啦........
1隻龍蝦,14隻生 ,2隻細象拔貝,潮凍蟹  即2燒羊扒件.即叫即清蒸泥孟&包魚仔,,3件鵝肝+多士,燒銀雪魚..水鴨湯, 燒蠔,燒牛仔肉......仲有甜品    以上食品85分   其他大路野我都無食......

多款海鲜如大虾、龙虾、蟹、生蚝、青口、烟熏三文鱼,寿司及刺身

现点现做手工面档,招牌刀削面、拉面,品种齐全,口味正宗

中式烧腊档提供新鲜纯正的烧鸭、烧肉及叉烧

中西热菜,烧烤档,现煎牛排、羊排,鵝干...

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

我自己食左D乜啦........1隻龍蝦,14隻生 ,2隻細象拔貝,即2燒羊扒件.即叫即清蒸泥孟&包魚仔,,3件鵝肝+多士,燒銀雪魚..水鴨湯, 燒蠔,燒牛仔肉......仲有甜品    以上食品85分   其他大路野我都無食......

具體味道方面      有 85分

评分

楼主 发表于 2011-1-4 14:13:51 | 显示全部楼层 来自: 香港
:y-28:其實仲吃了好多野...隻手食完蝦費事影----------------

如要我比$   我在HK食---------呢句都係我心声:y-28:
呢個自助餐真係几貴下;好多時返內地食都係貪佢招呼好d
坐又舒服d,如果要自己服務,真係唔好囉!:y-52:

Ritz-Carlton, 呢個價其實算合理, 香港同級加差唔多食物都要差唔多hkd600以上, 不過加車費時間就..........好似香港平d, ICC 間RITZ好似未開, 到時開左唔知會set幾錢

评分

楼主 发表于 2011-1-4 19:28:25 | 显示全部楼层 来自: 香港
[quote]回复  bb926

具體味道方面
      有 85分
      有什麽食物?------
    就講下我自己食左D乜啦........1隻龍蝦,14隻生 ,2隻細象拔貝,即2燒羊扒件.即叫即清蒸泥孟&包魚仔,,3件鵝肝+多士,燒銀雪魚..水鴨湯, 燒蠔,燒牛仔肉......仲有甜品    以上食品85分   其他大路野我都無食......

楼主 发表于 2011-1-4 19:31:53 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复  bb926

其实相片都蠻多啦  不過就冇點評到
具體味道方面 你會比幾分
有什麽食物 質數特別 ...
ruocen 发表于 2011-1-4 14:49

:y-33:唔考意思...笫1次出野:y-23:

楼主 发表于 2011-1-4 19:34:12 | 显示全部楼层 来自: 香港
如要我比$   我在HK食---------呢句都係我心声
呢個自助餐真係几貴下;好多時返內地食都係貪佢招呼 ...
atompower 发表于 2011-1-4 14:54

:y-87:雖然有人請食..............但我自己都跌左幾百去......

楼主 发表于 2011-1-4 19:36:09 | 显示全部楼层 来自: 香港
Ritz-Carlton, 呢個價其實算合理, 香港同級加差唔多食物都要差唔多hkd600以上, 不過加車費時間就.......... ...
bonsonhui 发表于 2011-1-4 19:07

HK食時間車費都1樣咋..........除左約深圳囡囡啦:y-87:

雖然有人請食..............但我自己都跌左幾百去......
bb926 发表于 2011-1-4 19:34

幾百:y-105:
你個骨都几貴下:y-66:

楼主 发表于 2011-1-5 13:38:22 | 显示全部楼层 来自: 香港
推油+按+小費..................都300人仔啦.........:y-83: