发帖
手机端
扫码访问

還記得當天.........我與西瓜

8205 |84
久去不而, 早前的星日之旅, 經過中興路, 令我回想很多往事, 過了多日仍揮之不去, 如今不吐不快:y-6:
希望各路師兄聽完我9UP之後, 引以為監.

N年前, 於骨場認識了EX (下稱西瓜), 第一次見佢, 即被那純真的外表吸引, 出於污泥而不染 (即係幾多毛伯伯都唔升空):y-58:
當時因為小弟初出矛盧, 血氣方剛, 隔日就北上MARK佢45678個鐘, 亦經常送他回家 (即中興路):y-80:
如是者1-2個月之後, 終於忍唔住約佢出街, 西瓜多次婉拒下終肯答應:y-22:
當時個心好似升天一樣, 開心到飛起:y-28: , 約會之日來臨, 東門的陽光百貨才剛開業不久, 西瓜亦第一次踢足如此大場. 純真之心即從面上展現
不過, 小弟開心的時間過得很快, 當與西瓜結伴同行之時, 佢眼光開始不停對名牌手袋/衣服/金器注視, 起初我亦不為所動 (即係同佢講呢D野唔抵, 唔好睇等等藉口唔俾錢). 不過心想一次半次都OK啦, 就係呢個一次半次........
當離開陽光百貨時, 我跟佢手上已經各自有3大袋......以當時我收入計, 係我人工既一半.........:y-50:
呢個時間已經後悔莫及, 正想開口想提出下半場之時, 佢電話亦響起: 從佢對話中得知係朋友有事, 非走不可:y-62:
係呢個時候, 大家一定知道發生什麼事.......小弟仲俾左幾十佢打的.
我亦無癮地返去骨場, 見相熟經理, 當然寒暄幾句, 一聽就更心寒, 原來西瓜本身有男朋友, 佢男朋友昨日剛來深圳.........:y-40:
天啊, 當時的我, 那接受得到這天大打擊.............:y-79:

如事者, 過了二個月, 我至有勇氣回來並點他; 唉, 我追迫之下, 佢終於承認佢有男朋友, 而更令我傷心之事就係佢下星期要返家鄉.....
返家族並不是一個大問題, 而佢返去係因為要打胎........:y-26: 天呀, 佢"中"的時間應該係上月佢男朋友來深圳之時........

自此之後, 我再沒見西瓜, 而中興路 (即係西瓜之居)亦成為我的禁地:y-84:
上次去星日, 係無任何預警下, 重回呢個傷心地, 真係萬萬想不到, 原來至今, 自己亦未完全放下:y-27:
骨場事, 骨場了, 這事令我深深明白到骨女不可能發生感情, 搵到好JS就多給小費, 找到岩自己手法的就可常點 (御用), 一定不可以留有任何感情, 希望大家可以看完我的故事之後, 引以為監:y-24:
希望下次去星日之時, 我內心可以平靜地, 認真地走一回中興路吧:y-30:

评分

聞者傷心,見者流淚。
骨場內外兩個世界,唔係人人都可穿越兩界都能如履平地。
你又提星日,又提西瓜,究竟跟kt的生果係咪有.............

楼主 发表于 2010-12-21 16:31:39 | 显示全部楼层 来自: 香港
聞者傷心,見者流淚。
骨場內外兩個世界,唔係人人都可穿越兩界都能如履平地。
你又提星日,又提西瓜,究 ...
chulo2009 发表于 2010-12-21 16:30

星日當時仲未有, 只係是旦搵個代名者

好明白ching感受,人係感情動物,
有時遇見自已的"有feel既囡囡",
真係好難控制自已情緒既,
不過讚成ching既講法,
就係骨場無真心,玩過就算啦!

楼主 发表于 2010-12-21 16:32:21 | 显示全部楼层 来自: 香港
真係好多年, 當時皇室仲未有

就係骨場無真心,玩過就算啦!...
^369^ 发表于 2010-12-21 16:32

唔單止玩過就算,亦要被玩過都要算。
拎得起,要放得低。

真係好多年, 當時皇室仲未有
mo_mo_mo 发表于 2010-12-21 16:32

東門的陽光百貨才剛開業不久
咁真係好鬼耐之前啊...

楼主 发表于 2010-12-21 16:58:30 | 显示全部楼层 来自: 香港
好明白ching感受,人係感情動物,
有時遇見自已的"有feel既囡囡",
真係好難控制自已情緒既,
不過讚成chin ...
^369^ 发表于 2010-12-21 16:32

此事之後, 我絕對明白骨場無真愛:y-30:

楼主 发表于 2010-12-21 16:59:06 | 显示全部楼层 来自: 香港
唔單止玩過就算,亦要被玩過都要算。
拎得起,要放得低。
chulo2009 发表于 2010-12-21 16:35

可惜係未玩過呢:y-27:

可惜係未玩過呢
mo_mo_mo 发表于 2010-12-21 16:59

所以我話"被玩過都要算"囉.