发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(19) 之 永和大王

3108 |10
星期六約左友人去行下, 早左起身無所事事, 就早d由月巴星出發啦

去到國貿天朗氣清, 本想去新凱利食個奄列早餐, 但天氣咁好就行下啦,

行下行下, 見到呢間野好似好多分店就試下啦

(1) 豆漿 (本身不喝豆漿, 但感覺可以, 有豆味不太甜, 不愛喝豆漿的我喝了一半)

(2) 皮蛋瘦肉粥 (頗清淡, 但早上吃不錯)

(3) 牛肉餅 (不太差, 但好油)

(4) 油條 (好食, 以為會林左, 又唔係wor, 小小脆)

推薦菜式: 油條豆漿

消費: RMB 10 (冇打錯啊, 平到我唔信)

用餐日期: 18 DEC 2010

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 3.8

環境 / 3.8

服務 / 3.5

衛生 / 3.8

抵食 / 5.0

後記: 估唔到深圳重有咁平早餐, 環境又ok, 以後早餐我多數去呢間啦

评分

永和大王係几抵食,种類又多,不過味道間間唔一樣,水準頗參差下

楼主 发表于 2010-12-19 10:32:30 | 显示全部楼层 来自: 香港

星期六約左友人去行下, 早左起身無所事事, 就早d由月巴星出發啦

去到國貿天朗氣清, 本想去新凱利食個奄列 ...
bonsonhui 发表于 18/12/2010 22:39

價錢就平到冇得講。 。 。

講起豆漿我要講兩句,我試過幾間永和,d豆漿真喺嘛嘛。 。談口唔講。
最憎落糖精! !一粒糖精=1斤白砂糖, 克心!做衰招牌! !

永和大王係几抵食,种類又多,不過味道間間唔一樣,水準頗參差下
atompower 发表于 19/12/2010 10:04

完全同意!!

永和大王近k歌王個間完全吾掂..

平時最好既熱豆漿都變成糖水一樣

永和大王近k歌王個間完全吾掂..

平時最好既熱豆漿都變成糖水一樣
kakit 发表于 2011-1-7 17:11

同意,但竟然在关外(西乡)开的一间卫生,味道,稳定性一流!而且有无线上网
这店和原本台湾的永和无关系的吧?!

bonsonhui 发表于 2010-12-18 22:39

呢一個睇門面好像係K歌對面嗰間哦。係唔係啊?月巴星人

楼主 发表于 2011-1-13 14:11:01 | 显示全部楼层 来自: 香港
呢一個睇門面好像係K歌對面嗰間哦。係唔係啊?月巴星人
beautylady 发表于 2011-1-13 12:58

係個到附近, 可能我完全唔飲豆漿, 飲左2啖又唔係其他人講得咁差, 可能真係唔識飲

bonsonhui 发表于 2010-12-18 22:39

試下真功夫,6元杯熱飲白芝麻豆漿,好好味架