发帖
手机端
扫码访问

驚喜素菜------八珍館

3569 |18

素菜聽個名就覺得好健康,但係香港好多素菜都係好重油重味,同健康好似冇咩關係,最多只係可以講食左唔會冇55
但黎到八珍館,睇到價錢平到 o咀..5$早上自助餐 10$ 自助餐(午/晚)...就算點菜食都係好平...
比我感覺好似超價..大家都會有個問號係到...會5會質素差?? 但問左老闆先知好多素食店都係想推廣素食文化,好多時都係蝕本經營的
呢個答案 真係諗唔到..做生意唔係諗住搵$$...2係有個咁大的理想...
haha...不過最梗要係益左當地人...可以用咁低的價錢...食到飽仲要咁健康
八珍館 老闆講 佢地用料大多有機.我地食個時就少左1份擔心...食都放心d la

杭式鮑菇花-28元:裝飾的辣椒雕成花..真係好靚..

一品煲-32元: 好多料係入面...好似素的五花肉同素香腸,好豐富..份量仲好多

火魚兒-38元: 5分.味道口感都好似魚.仲有人兜 得有魚
腥味....正

橄欖油香菇-26元:賣點係健康的橄欖油,香菇滑..可惜味道不均衡...有一些比較淡味

如意竹笙-30元:清淡,竹笙好好味,竹笙太細片.冇咩口感.

橙香瓜條-12元:橙味好重,瓜條好有口感.開胃菜黎講真係幾正

紅菇豆腐湯-36元: 味道普通.如果唔睇紅菇價錢.會覺得貴左d .

台灣三杯雞-26元: 好大份下.味道都幾正...低食a  

餃子-16元:一共20個,皮比較厚.唔合我心水

素叉燒包 8元3個:  幾好食.用料好足.8元3個我覺得都幾低食.但如果係早上自助餐.5元就可以任食.仲正~~~~~~~~~~~~~~

平均分4分...低得一試

评分

有無地址提供呀!

回复 2# SmallD

有無地址提供呀!

深圳市 南山區 桂廟路與南新路交匯處西海花園A座首層20號http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=4308

评分

楼主 发表于 2010-12-15 14:01:39 | 显示全部楼层 来自: 香港

乘車指南:  深圳灣    過關,在深圳灣口岸 搭M206路、123路、245路巴士 到 南油酒店 落車,再轉373路、22路、234路到 南山市場 落車,步行到 金華城超市 右側食街即到。
                                   (共2+8個站,約30分鐘)
                羅湖口岸 過關,搭地鐵到 世界之窗A出口,轉搭373路、350路、234路巴士到 南山市場 落車,步行到 金華城超市 右側食街即到。
                                 (共9+9個站,約1個鐘)
                福田口岸 過關,搭巴士或者行到 口岸大隊 公交站,搭 305路 巴士到 南山市場 落車,步行到 金華城超市 右側食街即到。
                                  (共17個站,約50分鐘)  
搭的士,請向司機說明,目的地為:桂廟路與南新路交匯處-金華城超市,落車步行即到。

评分

乘車指南:  深圳灣    過關,在深圳灣口岸 搭M206路、123路、245路巴士 到 南油酒店 落車,再轉373路、22 ...
hei0135 发表于 2010-12-15 14:01

多謝提供交通指引,謝謝!

我地呢亭食肉獸好似都好啱口味:y-52:

楼主 发表于 2010-12-15 16:38:02 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 8# atompower

我都係食肉獸1名...本身同你諗法差5多...
但食左又覺得 ok....
你都可以試下.....做到真係好似肉...但更健康

回复 4# hei0135

羅湖有無分店呀?

楼主 发表于 2010-12-15 17:01:45 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 10# 大地蟲

冇a...
我都有問...
點知冇:y-82: