发帖
手机端
扫码访问

元朗 酒泉日式料理

6362 |20

老虎今日牛一  同佢去食餐飯   元朗壽司出名 平、靚、正  有幾平、靚、正睇睇先喇

三文魚壽司  件三文魚咁長嘅

油甘魚壽司  油甘魚我至愛

蟹子壽司  大大粒蟹子

大蝦天婦羅壽司  這個大蝦天婦羅  我隻老虎好喜愛

無頭甜蝦剌身 拼三文魚花腩剌身

三文魚花腩幾鬼厚油脂  一口咬落去爽到有聲  口腔充滿漁油香氣  正到無嘢好講

甜蝦  普普通通  但勝在抵食  平到你估唔到

鹽燒青魚  我食日本料理必點之物  這個鹽燒青魚  當然也無令我失望

炸蝦野菜湯拉麵天婦羅 (地獄味少辣、但都仲幾辣)

野菜天婦羅 有金菇  南瓜  蕃薯  大青椒  冬菇

大大隻爽甜 大蝦天婦羅

話明平、靚、正  大家又估吓食左幾錢丫

评分

舊六             水-ORD~1.GIF

老虎今日牛一  同佢去食餐飯   元朗壽司出名 平、靚、正  有幾平、靚、正睇睇先喇三文魚壽司  件三文魚咁長 ...
kkbbq 发表于 2010-12-13 21:05

西九龍中心有兩間明將任食壽司,51元
身边同事、朋友話唔新鮮,唔好去食
但我每個星期去食一次

评分

楼主 发表于 2010-12-13 22:36:41 | 显示全部楼层 来自: 香港
西九龍中心有兩間明將任食壽司,51元
身边同事、朋友話唔新鮮,唔好去食
但我每個星期去食一次  ...
chlonline 发表于 2010-12-13 21:38

師兄 51元以外仲有無其他收費:)
51元  已最少要食十件先回本喎

師兄 51元以外仲有無其他收費
51元  已最少要食十件先回本喎
kkbbq 发表于 2010-12-13 22:36

51元以經連加一,次次食親廿十碟以上
碗仔翅,啫喱,蕎麥麵都有

楼主 发表于 2010-12-13 23:18:55 | 显示全部楼层 来自: 香港
51元以經連加一,次次食親廿十碟以上
碗仔翅,啫喱,蕎麥麵都有
chlonline 发表于 2010-12-13 23:10

咁抵 有機會要試吓喎

話明平、靚、正  大家又估吓食左幾錢丫  

好! 等我分析一吓啦.

4碟壽司 大約 80
1大兜魚蝦剌身 大約 50
1碟鹽燒魚 大約 30
1碗天婦羅拉麵 大約 50

埋單 大約 210

评分

老虎今日牛一  同佢去食餐飯   元朗壽司出名 平、靚、正  有幾平、靚、正睇睇先喇三文魚壽司  件三文魚咁長 ...

我估要3舊水

禁大件仲要個樣禁新鮮,睇怕都兩舊水呀:y-18:

呢個場係元朗都幾出名
係呢區, 佢地係唯一一間有活魚食既日本料理
之前只得一間鋪, 當"田中"搬左去大馬路之後, 佢地就租埋隔離間鋪
不過自此之後水準已經下降, 我以前成日去, 仲有朋友特登坐車入去食
以前帶子真係好新鮮, 天天新鮮運到, 而家唔同啦
我亦無再去

评分