发帖
手机端
扫码访问

帝寶星咖啡廳(24卷)

3452 |15

華強北店一樣嘅風格。

價格OK喎!

:y-58:

餐廳:帝寶星咖啡廳
類型:西餐
地址:羅湖區人民南路金光華廣場二樓
推薦:西餐
消費:中端(2個人埋單298元,團購價85元)
評分:4.0(滿分5分)
味道:3.5(目前算係好食D嘅西餐)
衛生:4.0(乾淨企理)
服務:3.0(麻麻哋,感覺好似人手不足,但個場都唔旺)
環境:4.0(同華強北店一樣,全開放式,商場人流較少,安靜幾好)
價錢:3.5(菜牌D價都算正常)

原價:南瓜忌廉湯(44元/2份)
特點:無渣
小評:味道OK,比較清淡亦都唔會好肥膩,幾好飲下。

不過睇餐包個樣好似唔係好食得,按落去硬崛崛肯定放咗好耐,一致認為唔可以食。
:y-26: 神寬恕我……

:y-80:

原價:水果沙律(38元/1份)
特點:好好食嘅沙律醬
小評:呢個沙律好正下,幾種唔多時令嘅水果配上Kraft(應該係)(雖然D水果酸嘅酸,無味嘅無味),不過有沙律醬搭救,整體來講好好食下D沙律酸酸甜甜鹹鹹,下次直接要一碟沙律醬啦~哈~哈~

:y-18:

原價:西冷牛扒+香煎鴨胸肉(136元/各1份)
特點:新鮮
小評:呢次呢塊扒九成熟無縮水,算正常亦算新鮮,不過仲係無乜牛味(十成係速凍,就唔知凍咗幾耐),醬汁都唔使自己落,已經幫你加好,叫咗個野菌汁(無乜味),呢處好係有得俾你揀配意粉還是飯,我叫意粉,粉質正常,唔錯鴨胸肉有七、八塊,都幾新鮮幾厚肉下,真係唔錯。

:y-17:

原價:凍檸茶+凍奶茶(50元/各1杯)
特點:無乜特別
小評:不過不失,分量OK

:y-62:

原價:巧克力軟心芝士小蛋糕(30元/各1份)
特點:細
小評:個名好誇張下,我覺得應該叫,一口蛋糕好細一塊,呢塊嘢係佢嘅蛋糕櫃無發現到(餐牌更加無),應該係送俾客人食個D,唔似值30元不過味道都幾OK,呢次打包走人都幾高卡,直接俾個保鮮盒裝,不過保鮮盒同一次性飯盒無區別,一嘢就好容易爛。

食到一枱都係嘢。

香港西餐廳用返香港打包袋。
:y-10:

總評:第三次團購,呢次幾滿意上菜速度勁快 :y-105: 10分鐘基本上哂,一張枱都擺唔哂,一餐飯唔使20分鐘食完 :y-86: 呢次快到有D驚,經常聽人講,團購D嘢等到要人食香 :y-17: 呢次真係幾正面,餐廳位於金光華內,風格同華強北店一樣,全開放式不過呢個場比起華強北店更大,如果人流多就會覺得好唔爽,不過呢處人流較少都幾舒服下,不過D沙發好軟,服務方面都OK,全場好似無乜人氣,服務員得幾丁人,不過反應都OK,更無狗眼看人低。

食物方面好過 "綠XX" "尋XX" 性價比都OK,主食、前菜、湯都係不過不失,甜品差少少,值得一提呢處D價格其實幾平民下,一個焗飯廿幾元都有得交易,不過D飲料就貴D囉~提醒菜單好似同華強北店稍有唔同。

以下係插曲:

食完感覺唔踏實,於是又去西貝打包,羊肉串呢處5元(5串數量即係有20粒,竟然可以用會員卡,我係打包喎):y-28: 因為一串係三瘦一肥,咁5串即係20粒無花假,你哋自己數下~嘻~嘻~

完!歡迎糾正:y-5:

PS.我有少量卷卷有興趣PM我,便宜D益你哋 :y-5:

评分

佢冇用微波爐翻叮,起碼搽牛油會熔丫嘛!

楼主 发表于 2010-12-2 21:33:06 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
佢冇用微波爐翻叮,起碼搽牛油會熔丫嘛!
chlonline 发表于 2010-12-2 21:28

仲叮。。。果包硬到。。。有纸感脆。里种唔系硬牛油。即擦都得

我在想究竟團購的食物質數和正價是否一樣? 如果是一樣那3百塊食這餐完全不值

我可以肯定同你講 唔同!!
ruocen 发表于 2010-12-3 10:46

哈哈, 那再多一間入我個WAITING LIST LOR, 反正在金光華這個價可以叫合理

華強北店一樣既風格

價格OK啊。

用餐餐廳:帝宝星咖啡厅餐廳類型:西餐詳細地址:羅湖區 人民南 ...
cxsjim 发表于 2/12/2010 19:48

鴨胸肉太大舊,覺得浪費食材。。無心做?定根本唔識做西餐拼盤?西餐勝在精唔在量wor。。

睇你最好羊肉串再系流曬口水。。:em6:
如果唔介意借張會員卡我用一個禮拜化:em11:

评分

鴨胸肉太大舊,覺得浪費食材。。無心做?定根本唔識做西餐拼盤?西餐勝在精唔在量wor。。

睇你最好羊肉 ...
ken_choy 发表于 2010-12-3 18:02

洗唔洗加50咁大手筆啊 我都冇囉過啊 呵呵

哈哈, 那再多一間入我個WAITING LIST LOR, 反正在金光華這個價可以叫合理
bonsonhui 发表于 2010-12-3 10:56

其實係果度食套餐都好平ju bor

评分

我可以肯定同你講 唔同!!

點唔同呢 個湯咪我食果個囉 呵呵

師兄  我見到靚妹妹的玉手
比果杯飲品仲有吸引力  哈哈
難怪你團咁多西餐  歐耶
咁多餐劵點解 ...

作死呀你...呵呵