发帖
手机端
扫码访问

食左LA~~水圍"土哥老鴨湯

13699 |55

水圍"土哥老鴨湯

水圍"土哥老鴨湯"
睇左a大象哥介紹完...就約左a ken_choy . poshan .132605016 去試下....
地方都易搵...地點都算方便....
到左唔會好多人等梗...
係門口就覺得好香...口水都流埋出黎:y-30:
入到去....環境都算ok...
點左都ok 多野食...
半隻老鴨湯 底
48元"老鴨湯
個湯好濃...飲左4~5碗..
正~~~ 不過打完邊爐 會有少少口干
另外. ken_choy  仲講解左湯底 個d 蘿白係 (葉)過
先令到d 湯更好味:y-84:
手切xxx牛 28$ 5分 叫左2碟...我個人覺得身1碟比較好..可能係肚餓關係
但都算幾低食下...唔會鞋口
另外. ken_choy  仲講左好多唔同牛d 味分別:y-80
鵝腸  18元 好新鮮,夠肥美.
份量好少下. 4.5分:y-83:
金菇  12$  好味
仲有個黑柏葉...口感MAMA 2分
羅白 6$ 好細片.冇口感. 2分
波菜  ok
店員推薦左 魚<被> 餃

金菇  12$  好味
仲有個黑柏葉...口感MAMA 2分
好普遍..我覺得唔好食:y-82:
口水雞20元 都算幾大份..味道我覺得過得去..只雞好滑...
小曼頭  1份6只  要左3個炸3個蒸..蒸既唔好食...炸既正好多..:y-52:
南(掛)餅 用炸..都幾香..唔怕熱氣都幾好
黃喉  只食口感..本身冇咩味...幾爽口
人均 64$....低食a~~

评分

hei0135師兄識嘢喎  帶番個口水雞返香港食  我次次同朋友食完  都打包一碟番香港餵老虎架
但係帶番口水雞返香港  都有秘技架   汁和雞要分開   否則雞的顏色會變得唔新鮮咁樣
約好叫埋我嘛  又唔叫我   不如聖誕  搞番個老鴨湯火煱聚會好喎

评分

魚皮餃睇個樣就知唔掂, 鵝腸好肥美, 唔怪得阿KEN哥去完又去啦, 不過唔知呢間我同佢又會唔會又撈亂骨頭呢?:y-18:

楼主 发表于 2010-12-2 10:52:34 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 3# bonsonhui

個員工係咁推薦...魚皮餃......不過其實都唔太差....只不過係冇驚喜

楼主 发表于 2010-12-2 10:54:25 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 2# kkbbq

冇分開到d 汁a><  ....返到到賣相差左.....

楼主 发表于 2010-12-2 10:55:31 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 4# ruocen

呢間質素高....+上個靚相機....d相出黎更正~~~

回复  bonsonhui

個員工係咁推薦...魚皮餃......不過其實都唔太差....只不過係冇驚喜 ...
hei0135 发表于 2010-12-2 10:52

好多時推薦都唔會有驚喜, 反而我多數入店時睇下人地叫乜, 張張枱都有的話 = 必食

楼主 发表于 2010-12-2 11:25:45 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 9# bonsonhui

haha....我都會睇下人食咩~~
  呢個方法真係唔錯...但多數只會搵到1~3樣野叫...其他點算~?

回复  bonsonhui

haha....我都會睇下人食咩~~
  呢個方法真係唔錯...但多數只會搵到1~3樣野叫...其 ...
hei0135 发表于 2010-12-2 11:25

做下白老鼠LOR

楼主 发表于 2010-12-2 15:17:03 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 10# bonsonhui

搵日一齊去~~~