发帖
手机端
扫码访问

幹鍋軒活魚現場鮮煮, 新奇有 FEEL

3757 |10

原帖来自sofood :http://sofood.cc/commentdetail.php?commentid=1640

南山區是一個較新的發展社區, 能夠得到小師妹安排 , 確實是喜悅的事情 , 今次是去文心五路 , 天利名城三樓的幹鍋軒!

地址對香港人來說 , 都算方便 , 在深圳灣過關後坐車 8 分鐘就到海岸城 – 這裡每個人都知道 , 旁邊就是天利名城了.

幹鍋軒這裡分店 , 剛開了一個月 , 裝修很寧靜 , 都算高雅大方 !

主打是即席鮮煮活魚 , 新鮮有 FEEL , 對我們是新奇好玩 ,一行眾人喜悅地參與 , 對桌上的配備感興趣

首先在眾人面前 , 烹調招牌菜 – 生燜鮮活江團魚 , 大約 1.5 斤

賣 85 元 , 另要 + 39 元醬料費 .

魚是新鮮做 , 很鮮甜 , 有質感 加上特色調味 , 所以值得推介!

另一樣是燜煮土雞 , 用加喱調味 , 鮮美特別 , 賣 78 元 , 抵食!

除了 2 個主菜外 , 還有一個上湯火鍋 , 配料有牛丸 – 18 元,

大蝦 – 26 元 , 蔬菜拼盤 -22 元及主食 麵條 -12元

都算平宜 , 6 個人吃得飽 OK

在這裡舒適下進餐 , 每人平均 63 元 , 算不錯 , 值得大家一試.

:y-31:

评分

師兄,
睇唔相呀,,係咪 D size 太大呢,,有勞師兄 resize 過啦,,Thanks

楼主 发表于 2010-11-29 09:47:48 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复 2# drydrydry

相片全部 少過 100 KB ,幸好己成功 POST 在另一遍

多謝提示

睇唔相呀...我想去試下

師兄可以講下成個用餐時間用左几耐嘛:y-28:

師兄可以講下成個用餐時間用左几耐嘛
atompower 发表于 2010-11-29 16:44

話時話, 我都想知

原帖来自sofood :
南山區是一個較新的發展社區, 能夠得到小師妹安排 , 確實是喜悅的事情 , 今次是去文心 ...
wisebird12345 发表于 2010-11-28 23:40

齋睇環境已滿分  加埋食物五彩繽紛更令人垂涎   可惜我無份試喇  我好後悔唔去呀

齋睇環境已滿分  加埋食物五彩繽紛更令人垂涎   可惜我無份試喇  我好後悔唔去呀 ...
kkbbq 发表于 2010-11-29 20:50

係bor~d卡位好舒服咁

picture,picture