发帖
手机端
扫码访问

葵芳 金潮小廚 讚

4068 |17
昨晚和三女一男連我共五個人在葵芳一間幾好食嘅飯店
叫金潮小廚
五個人四舊水埋單
超低食

蒜茸蒸扇貝十隻 鮮甜好味

脆皮冰梅骨  雖然皮唔係脆  但有創意  酸甜亦恰到好處  排骨也很淋身  唔會成口渣

黃金蝦 必要食  65 有咁嘅水準 超値

O O者芥蘭煲  味道唔錯  可惜芥蘭淋左D
我鐘意食爽芥蘭

潮式胡椒大蜆湯  有湯飲  有蜆食

四餸一湯  加兩支可樂  五個人 四百蚊埋單  在香港食飯  可以每人唔過一百  真係少有  厘間嘢味道又OK  一定有下次

评分

门口出便好多人等位呀??

請問ching係咪係葵涌廣場

楼主 发表于 2010-11-19 06:14:20 | 显示全部楼层 来自: 香港
门口出便好多人等位呀??
ckhuen 发表于 2010-11-18 17:27

好野就要等耐少少囉
請問ching係咪係葵涌廣場
yukfa 发表于 2010-11-18 20:39

在榮芳路9號 恒景花園商場內

以前金潮小廚舊店, 等位仲跨張, 因為得幾張枱, 閒日下午5點幾已開始排隊.

現在新店大很多, 都算容易等位, 但一定最少要有半數人才可以入座.

金潮小廚的招牌菜是黃金蝦, 仲有一味鮑汁鳳爪(HK$30), 亦是一絕.

金潮小廚因為唔收茶芥, 亦無加一, 大排檔價錢, 所以先咁抵食.

评分

e,好近老家, 搵日去試試, 色香味不錯 ,多謝大象版主推介

見咁多人排就知係好野, 深圳都食唔切, 你加多個香港版我都唔知點算 :y-86:

楼主 发表于 2010-11-29 21:21:57 | 显示全部楼层 来自: 香港
以前金潮小廚舊店, 等位仲跨張, 因為得幾張枱, 閒日下午5點幾已開始排隊.

現在新店大很多, 都算容易等位,  ...
lidoon9 发表于 2010-11-28 23:20

我地幾時去呢??
見咁多人排就知係好野, 深圳都食唔切, 你加多個香港版我都唔知點算
bonsonhui 发表于 2010-11-29 14:39

唔好食住家飯囉  師兄:em15:

我地幾時去呢??
kkbbq 发表于 2010-11-29 21:21

如果多人去, 我又唔想去喱間金潮喎, 每張枱只得90min用膳時間. 隨時等人都等晒d時間.

楼主 发表于 2010-12-1 06:26:31 | 显示全部楼层 来自: 香港
e,好近老家, 搵日去試試, 色香味不錯 ,多謝大象版主推介
ferrman 发表于 2010-11-29 14:04

唔駛多謝喇  ferrman師兄  大家多D發表下   先知香港有乜好野食架嘛  :em24:
如果多人去, 我又唔想去喱間金潮喎, 每張枱只得90min用膳時間. 隨時等人都等晒d時間. ...
lidoon9 发表于 2010-11-30 23:13

乜有限時嘅咩  我又唔知喎:em9: