发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(14) 之 唐樂宮粵菜酒樓

4035 |16
經過尋日"滑鐵盧"之行, 我唔信我咁無運連中2次招,

今次唔去芙蓉飲茶, 走左去尋日行向西經過間唐樂宮,

見佢門面唔錯, 應該.......希望...........唔會中招啦..............

IMG_0292.jpg IMG_0291.jpg

入到去無人理, 會以為服務唔好, 個心寒一寒, 又係個句啦.....

既來之, 則安之啦, 自己揾位, 坐定定開始點下野食

IMG_0278.jpg IMG_0279.jpg
IMG_0280.jpg IMG_0281.jpg

(1) 燒賣 (芙蓉好好多, 無燒賣味, 豬肉太散太淋)

IMG_0289.jpg IMG_0290.jpg

(2) 羅白糕 (香口, 幾好食, 足料)

(3) 奶皇飽 (太重椰味, 唔係太得)

(4) 白灼菜心 (菜心靚, 會有幾難食呀?)

(5) 鮮竹卷 (可以啦~~~, 但呢間d豬肉太散太淋, 無乜肉味)

(6) 福建炒飯 (我的最愛之一, 但個汁我唔鍾意, 蠔油唔得, 但友人覺得ok, 炒得不錯)

IMG_0285.jpg IMG_0287.jpg

推薦菜式: 無, 可能白灼海鮮得

消費: RMB 81

用餐日期: 14 NOV 2010

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 4.0

環境 / 3.9

服務 / 4.2 (加左小小私人分, 第一次酒樓有侍應主動加茶, 係我個杯wor!)

衛生 / 3.9

抵食 / 3.9

後記: 看見餐牌晚飯也不錯, 價錢合理, 不過有加一, 會去食下晚飯.........waiting list 又多一間............................

评分

個福建炒飯賣相  真係幾可佈喎

飲茶未試過,晚反食過,味道可以,晚反時間人唔多(唔知點解),:y-9:
價錢偏貴(我覺得):y-28:

楼主 发表于 2010-11-15 17:51:41 | 显示全部楼层 来自: 香港
個福建炒飯賣相  真係幾可佈喎
kkbbq 发表于 2010-11-14 22:48

都幾啦, 味道還可以啦

楼主 发表于 2010-11-15 17:52:33 | 显示全部楼层 来自: 香港
蘿蔔糕  HOHO

奶皇包  賣相很OK喔
ruocen 发表于 2010-11-15 10:08

但個涵無奶香個下幣

楼主 发表于 2010-11-15 17:54:26 | 显示全部楼层 来自: 香港
飲茶未試過,晚反食過,味道可以,晚反時間人唔多(唔知點解),
價錢偏貴(我覺得) ...
atompower 发表于 2010-11-15 16:44

可能加左一唔平, 而且附近太多野食, 我晚上經過咨客都唔理我, 只係好好奇望下我

旡論飲茶或晚反、都系芙蓉胜一稠!

經過尋日"滑鐵盧"之行, 我唔信我咁無運連中2次招,

今次唔去芙蓉飲茶, 走左去尋日行向西經過間唐樂宮,

見 ...
bonsonhui 发表于 14/11/2010 22:06

羅白糕 幾吸引!
兩年前常去,e家少去lu~
周邊好多食飲茶地方,我覺得e間冇優勢囉!:y-55:

價錢貴出品有保證嘅有潮江春。
價錢平出品都OK嘅有新義興。
特別嘢,有對面嘅蛇王善。 。:y-17:

楼主 发表于 2010-11-17 17:40:42 | 显示全部楼层 来自: 香港
羅白糕 幾吸引!
兩年前常去,e家少去lu~
周邊好多食飲茶地方,我覺得e間冇優勢囉!

價錢貴出品有 ...
ken_choy 发表于 2010-11-17 16:59

係? 等我去新義興試下先

飲茶未試過,晚反食過,味道可以,晚反時間人唔多(唔知點解),
價錢偏貴(我覺得) ...
atompower 发表于 15/11/2010 16:44

因為天氣凍返,加上隔離“羊x小將”AD勁過佢,門口又揾個電視好揚。
d客俾人搶曬。 。 。:y-55: