发帖
手机端
扫码访问

kkbbq 食喇喂之 時代廣場 春滿園

10615 |44

時代廣場"春滿園"  位於福田口岸  只要步出福田口岸   10分鐘信歩便可到達   小象推薦他  並非只是方便前住   最主要是春滿園出品穩定 可靠   每一次都不會令小象失望   所以小象在國內食飯  到春滿園的次數   應該是最高

星期日  和老虎及三個朋友  簡簡單單點了幾個小炒  有兩個朋友是第一次到春滿園  也十分滿意

招牌乳鴿

有我隻老虎  乳鴿一定唔少得  但的確係正喎  其實"招牌乳鴿"係我幫佢改嘅  除左勝記乳鴿   最好食就係春滿園

馬拉燒黃立倉

黃立倉  魚皮高脂肪  燒完塊皮微脆  加上魚新鮮和配料味香濃  好快就掃晒

木瓜蕃茄煮鮮竹

第一次食咁配搭嘅菜  口味特別 値得嘗試  不過如果好似我隻老虎  唔鐘意食木瓜  就唔好叫喇

沙姜豬手

無乜特別費事講

梅菜芯炆釀豆腐

淡口梅菜  加上濃濃獻汁和豆腐的幼滑  最好叫個白飯撈起佢喇

濃湯菜心苗

真係  真真正正嘅菜心薳   真係食得招積

羔燒燒蕃薯芋頭

小象必吃飯後甜品  每次雖然已好飽  但每次都要食埋先安樂  試過有次真係食唔落  攞到番屋企冷冰冰  變左唔好食

一支啤酒  加紅米飯兩碗  埋單266人仔   五個人  每人53大元

评分

5個人食2碗飯,無飯食飽餸!

哇, 一個字, 好正, 今個星期六去會一會佢先

間嘢睇落唔錯有空去試下先!

時代廣場"春滿園"  位於福田口岸  只要步出福田口岸   10分鐘信歩便可到達   小象推薦他  並非只是方便前住 ...
kkbbq 发表于 8/11/2010 21:28

乳鴿 - 我覺得同勝記有得揮
馬拉燒黃立倉 - 睇落都幾正!加o埋少少鮮檸檬汁就更加絕配我覺得。 。

其實e間嘢,我好早就想再去食完出個包膠,何奈每次經果度都較匆忙, 無時間駐腳。 。 。
點解會知e間出品好嘢? ?喺因為前年我有個fd港深聯婚,曾在e間擺酒。 。
我都特別推薦兩個餸:龍蝦伊麵 & 鮑汁扣百靈菇

另外,"春滿園" 仲有間開分店在福田CBD區嘅大中華國際酒店嗰度,當時聽個樓面經理講嘅。

馬拉燒黃立倉 - 睇落都幾正!加o埋少少鮮檸檬汁就更加絕配我覺得。 。

其實e ...
ken_choy 发表于 2010-11-9 14:57

睇完你個post我笑到停唔到

擺酒 + 推介龍蝦伊麵, 新郎有無收你錢? lol

講下笑唔好嬲, 打頭好啦

楼主 发表于 2010-11-9 19:36:11 | 显示全部楼层 来自: 香港
5個人食2碗飯,無飯食飽餸!
ALAN007 发表于 2010-11-8 22:31

我出去食"飯"  通常唔食"飯"嘅  叫飯 通常係為左配合一個菜的食法
哇, 一個字, 好正, 今個星期六去會一會佢先
bonsonhui 发表于 2010-11-8 22:41

星期六  七點前  九點後會好D  因為可能要等枱

其實e ...
ken_choy 发表于 2010-11-9 14:57

講起擺酒就嬲  春滿園一踏入農曆十二月至正月尾  唔係擺團年飯  就擺春茗  平日去都除時無飯食  吹漲!!

I shall visit it this weekend with my friend.

睇完你個post我笑到停唔到

擺酒 + 推介龍蝦伊麵, 新郎有無收你錢? lol

講下笑唔好嬲, 打頭好啦 ...
bonsonhui 发表于 9/11/2010 19:02

去飲mup你唔包利是做下意思嘅咩?

咁你覺得有乜咁好笑呢?
龍蝦伊麵 - 唔得推薦平時食嘅咩?

講起擺酒就嬲  春滿園一踏入農曆十二月至正月尾  唔係擺團年飯  就擺春茗  平日去都除時無飯食  吹漲!!kkbbq 发表于 9/11/2010 19:36

好正常!
不過上二樓正門入去左手邊仲有個大廳咯,平時唔知有冇open..
仲有右手邊有好多間包廂。