发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(12) 之 農家田園

4475 |29

話咁快又星期六, 下著毛毛細雨, 心情不太好, 當然要出去走走,

吃一餐好些來改變一下心情, 好境不嘗, 到處也塞車, 連我架飛碟也不例外,

係唔知去左邊的情況下, 已經去到上梅林, 見到好像很多食市便下車看看,

行左陣, 竟然比我見到小肥羊, 人山人海, 反正有時間便排下隊, 但...................

人多到唔比飛仔, 好似入去食唔洗比錢, 再行下便見到農家田園,

到門口想問佢地拿餐牌先看看才決定食唔食, 佢地如臨大敵, 唔想比.......

唔知佢地想點, 要我們行進座位看, 行便行, 不吃別罵我, 看到還可以, 便坐下

見到那大榭嗎? 我便坐在旁邊, 假的大樹在室內, 好正

(1) 大碗豬手 (以為不辣, 點知, 好似水煮方法, 可惜無肉得皮, 唔係好得)

(2) 松仁玉米 (本外星人好鍾意食玉米, 可惜佢唔太得手, 只吃到一些假甜味)

(3) 湘味花甲 (超正!!!!! 辣味適中)

(4) 湘里雜菌炒蛋 (用菜圃, 梅菜, 辣椒, 炒蛋, 剛上桌很好, 涼了有點咸)

(5) 手撕包菜 (好食, 好甜)

(6) 炒飯 (哈哈哈!!!!!! 味道, 普通....... 但我竟然聞到煲臘味, 真係問你死未)

推薦菜式: 湘味花甲, 手撕包菜

消費: RMB 166

用餐日期:6 NOV 2010

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 3.8

環境 / 4.1

服務 / 3.8

衛生 / 3.8

抵食 / 3.9

後記: 在我影相其間佢地再次如臨大敵 (難道發現我是外星人?), 不停問我為什麼影相, 是做什麼職業, 我說寫上網分享一下而已,
        你們不喜歡我可以delete相片, 他們又說不用, 奇怪, 但吃飯的心情總會有影響

评分

湘味花甲....似抄蜆多啲喎!

反而想試吓個辣味豬手!

呢間好熟口面,請問師兄呢間嘢喺“兵鼠”?

评分

楼主 发表于 2010-11-7 14:07:20 | 显示全部楼层 来自: 香港
湘味花甲....似抄蜆多啲喎!

反而想試吓個辣味豬手!

呢間好熟口面,請問師兄呢間嘢喺“兵鼠”? ...
lx8000 发表于 2010-11-7 13:29

大陸蜆=花甲???

http://sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=2141

评分

似乎幾乎合我口味bor~~:y-40:

我会帮衬

楼主 发表于 2010-11-7 18:20:04 | 显示全部楼层 来自: 香港
似乎幾乎合我口味bor~~
mamafan2 发表于 2010-11-7 15:20

應該都是湘菜, 好像很多地方也有, 期待師兄報告

楼主 发表于 2010-11-7 18:20:28 | 显示全部楼层 来自: 香港

那期待您的報告

你系去吃湘菜。。。点解讲到拒做果D广东感掂。。。
炒饭都感正。。。几想试吓:y-65:

楼主 发表于 2010-11-8 19:23:15 | 显示全部楼层 来自: 香港
你系去吃湘菜。。。点解讲到拒做果D广东感掂。。。
炒饭都感正。。。几想试吓  ...
cxsjim 发表于 2010-11-8 17:57

炒飯.......不試也罷............聞有煲臘燭味, 需然味道普通, 但煲臘燭味真的不好受

炒飯.......不試也罷............聞有煲臘燭味, 需然味道普通, 但煲臘燭味真的不好受 ...
bonsonhui 发表于 2010-11-8 19:23

唔好意思。。我睇成腊味。。。。又系一个又睇唔好吃既菜