发帖
手机端
扫码访问

無啦啦俾人扣分好唔順呀

关闭 [复制链接]
10805 |88
你講呢句野時唔係灌水
但衰就衰在好多人灌水係用呢句野 哈哈

算吧啦~

回复 1# 老公

老公師兄,我想講一講我嘅睇法和你分享下。
我真心覺得你唔係灌水!(希望其他師兄唔好一齊炳埋我!)
"多謝無私分享"係你出自真心的感覺,
你亦己係帖中解釋咗你當時的諗法了。
但我想和你分享的是,我們都是在forum上用文字表達自己的看法,
純粹文字而已,並沒有面容及身體語言的幫助,
所以這種表達形式是比面對面交往較有被誤會的風險,
因為接收者祇能用"多謝無私分享"呢六個字去推斷你是真心定假意。
最慘就是,
呢六個字在過往经驗中,都係假意多過真心.....
所以某版主誤會地去演譯錯咗你當時的諗法,亦絕不出奇!

我昨天己睇到你個帖,但點解我現在才寫這番話出來?
因為我係新鮮滾熱嘅遇來人!
我昨晚先同tok版主有D磨擦 (你可以去特別分享區睇番,應該唔會delete掛)
原因都是大家在純文字演繹中誤會了對方的心意和語氣,
幾乎擦槍走火!:y-29:
不過大家都是成年人,唔係細路仔,
講清楚咪執過位,起過風囉!:em15:

正如tok 版主所言,大家係vshare上萍水相逢是一塲緣份,
何必為一些小事而面左左呢,
大家上來都是為尋開心啫,
忘記此事,放眼明天吧!
我深信你呢1分將來會有10倍、20倍或更多的回報吧!:y-85:

评分

感人熱淚,
直頭寫入版規或者新手必讀都得...
其實包大人回帖時已經好禮貌,
不過大家都知包大人性情豪邁,
我好明佢原意同朱兄並無異致.
不過有時總係言者無心聽者有意...
希望大家認真思考下朱兄一席話...

回复  老公

老公師兄,我想講一講我嘅睇法和你分享下。
我真心覺得你唔係灌水!(希望其他師兄唔好一齊炳 ...
kt1997kt 发表于 2010-11-6 14:45

加分還加分,
我無覺得有咩"擦槍走火"架...
我FEEL到你有野咋...:y-6:
最重要係, "擦槍走火"我絕對只會同D囡囡發生,
你放心啦...

喂喂喂,大家咪咁小氣喇!
為個 D 無乜意義0既分係度嘈,值唔值得先?!

包大人出多幾篇溝女教學,大家學多幾招,快 D 攪掂 D JS 慳返唔少喇!
呢 D 先係實際而又有用0既資訊丫嘛!

大家上黎,唔通真係為吹水咩,大家都係想收風、收料、收資訊0者,下話?!
少 D 意氣之爭,多 D 包膠,多 D 交流,抄多 D 密碼,減少遇到神獸同 R 鐘大咬 JS 好過喇!

真係夠喇,我咪一樣俾人扣過分,扣左咪吹多幾咀囉,用 D 心機睇人地0既 包膠,回應打多幾隻字,睇量下睇主0既心情,有幾難丫!

個個 Forum 做版主都係艱難架喇,手掌又肉,手背又肉,順得哥情失嫂意,實有架喇!
小弟玩 Forum 近 20 年,呢 D 嘈交情況,差不多個個月都發生,真係家常便飯!
大家一人少句,冷靜下,一係出黎,隊兩杯,拆掂佢咪得囉!

噓,玩之嘛,咪咁認真喇,輕鬆 D 喇,香港人!

其實ching既心情我明白, 不過呢句"多謝師兄你無私的分享"真係幾"行"
下次回post小心d算啦

小弟玩 Forum 近 20 年edwin_bear_bear 发表于 2010-11-6 15:07

你三歲就開始玩喇?
真厲害!

你三歲就開始玩喇?
真厲害!
sverige 发表于 2010-11-6 15:18

無法子喇,我自幼家貧,個窮老豆無錢俾我出街溝女,我唯有上網食 ICQ 豬扒!
3 歲上網,係呢個世代,已經係好普通的事!
我朋友個女 2 歲已經識用 iPad 畫公仔、打戲,自己有專用機添!

無法子喇,我自幼家貧,個窮老豆無錢俾我出街溝女,我唯有上網食 ICQ 豬扒!
3 歲上網,係呢個世代,已經 ...
edwin_bear_bear 发表于 2010-11-6 15:25

20年前internet都未普及, 邊有icq呀...
你已經好前衛架喇.. 唔洗兜!!

我ipad都未玩過... 歐到無朋友喇