发帖
手机端
扫码访问

無啦啦俾人扣分好唔順呀

关闭 [复制链接]
10807 |88

你比人扣分咪事小囉!
我試過話"400蚊鬆腿真係富貴囉",
比d乜乜元老話叫我注重言論添!
又話我冇乜大作 ...
^369^ 发表于 2010-11-5 19:54

貴唔貴, 見仁見智,

唔... vshare裡面, 會見到好多400蚊鬆腿o既report..
你個回覆洗唔洗放到咁大粒字呢????

我今日喺正骨區→  呢篇POST度,回應左一句"多謝師兄你無私的分享",就俾某主扣我一分話我灌水。

大佬,我 ...
老公 发表于 2010-11-5 17:07

多謝之餘, 加多句有個人特色既野咁就為之 vely 骨喇. :em11:

多謝之餘, 加多句有個人特色既野咁就為之 vely 骨喇.
net258 发表于 2010-11-6 00:01

點至算個人特色?有 guideline 嗎?係咪特登寫錯字或串錯字就叫個人特色?:y-9:

貴唔貴, 見仁見智,

唔... vshare裡面, 會見到好多400蚊鬆腿o既report..
你個回覆洗唔洗放到咁大粒字呢?? ...
sverige 发表于 2010-11-5 22:12

如果 400 元可保証鬆倒果條腿就一 D 都唔貴!:y-17:

回复 15# onkankan

如果 400 元可保証鬆倒果條腿就一 D 都唔貴!

世界任何東西都沒有保證的!  況且有時根本唔駛400蚊! 我試過有一次按完即刻埋單去免費開D tim la! 有時真係世事無絕對, 什麼都可以發生!

你比人扣分咪事小囉!
我試過話"400蚊鬆腿真係富貴囉",
比d乜乜元老話叫我注重言論添!
又話我冇乜大作 ...
^369^ 发表于 2010-11-5 19:54

想講D事俾你知。過去呢度曾經有就對消費金額提出意見的討論。本來消費多少是個人的事,有人願意使多D,有人精打細數,各適其適,冇話邊個對或錯。
人人都有發表意見的自由。對自己身邊的朋友,你話佢:「使咁多錢,懶富貴咩!」你朋友接受與否,冇問題,朋友間互相批評取笑互窒,唔緊要呀,只要唔傷感情就得。不過,如果有個生保人或唔相熟既點頭之交咁樣同你講說話,你會有咩感覺呢?你會唔會覺得有人多管閒事?又或者被別人針對呢?
你會有咩反應呢?會唔會反駁番佢?又或者覺得咁辛苦打字出報告,都冇人欣賞,對以後再出報告感到心灰意冷呢?
以上兩種反應都唔係大家想見到。前者可能會引發罵戰,令討論區充滿負面情緒;後者則可能打壓會員出報告或回帖的意欲。我是一個過來者,幾年前我在另一個網都有出下帖,不過當時經常遇到無意義又被人暗串既回帖,攪到我好冇癮,從此轉做CD-ROM。今日,我早已冇再入果個網。
VSHARE呢度,有良好既秩序和管理,不單止版主,其實仲有好多會員係一齊努力,希望維持到一個和諧真誠既交流氣氛。我記得大家係有個共識,如冇特別狀況,唔好批評其他人的消費行為,就算真係想作出評論,都要有具意義的內容,唔係話完人就閃。
其實上黎出報告又好、吹水又好,就算齋睇唔回帖又好,完全係所有會員既自由。但千祈唔好打擊別人真誠出帖既意欲。多一點鼓勵,好過多一點批評。

评分

1分其實都唔系多,好快會揾返來啦,我上次無拉拉比人扣佐幾十分米一樣,我都無出過聲,只不過系成個幾月無回答過問題甘就比人扣佐分了,有時真系幾無孤嘎,不過入得來都系想睇多的師兄報告,呵呵,所以無乜所謂

每個地方都有佢的 ‘遊戲規則’,入得唻呢度,就有義務去遵守,既要得到如人地一樣的權利,但又唔負番應有的義務,小弟有時真係覺得呢 D 人係好鬼禮義廉。

想鑽人空子,但又搵唔到人著數,然後就學港女咁發皮四,面係人地俾,架永遠係自己丟的。

條氣唔順?咪以後都唔好唻睇囉,又無人揸住枝槍指住你,係咪?

评分

1分其實都唔系多,好快會揾返來啦,我上次無拉拉比人扣佐幾十分米一樣,我都無出過聲,只不過系成個幾月無回答 ...
sunhjun 发表于 2010-11-6 03:54

邊個"無啦啦"扣你幾十分, 可pm番俾個位版主問問點解:y-51: