发帖
手机端
扫码访问

無啦啦俾人扣分好唔順呀

关闭 [复制链接]
10824 |88
我今日喺正骨區→ http://www.vshare.cc/thread-431651-1-1.html 呢篇POST度,回應左一句"多謝師兄你無私的分享",就俾某主扣我一分話我灌水。

大佬,我點灌水呀?樓主個POST最後公開左兩位JS號碼分享俾大家,佢仲講本來諗住私有化但最後都公開出嚟,咁呢D唔係叫無私的分享咩?咁樣就要扣分,有無咁黑暗呀?我都在VSHARE一段日子,除左初來時唔知規舉扣過分之外,我一直都唔會做灌水行為,依家咁樣被扣分,一分事少、但俾人咁屈就點都唔服!若果呢度真係可以投訴,唔該請伸張正義喇!
專登開post 投訴,都拿回一分啦,算啦............老公:em21:
多謝師兄你無私的分享<---講真.........這句真係幾灌水下播:em12:

我對CHing深表同情..."多謝師兄你無私的分享"這句話真係很易叫人誤會是灌水...雖然CHing當時是講真心話...因為有時我也是真心想這樣回覆的...

不過在Vshare一段時間的會員其實應該知道這裡一向的規則..版主已經每天花很多時間看貼回貼,如處理不一致,這會叫版主很難做的,特別是向新手交待...

回复 1# 老公

淨係多謝係唔夠嘅,你去試咗返嚟再出POST啦,包你有分加

你比人扣分咪事小囉!
我試過話"400蚊鬆腿真係富貴囉",
比d乜乜元老話叫我注重言論添!
又話我冇乜大作發表!
所以算啦!ching 上來吹下水,睇下料姐!

師兄,我了解你的心情但並不同情你。
不用上綱上線講大道理,你想一想,如果每果師兄都一樣回復此句說話,喱度咁多師兄,咪隨時十多廿版都是同一內容的回復,但又帶不出什麼意見或內容,那,后果可想而知;楼主得不到可再發揮的反應,而各師兄也會沉悶而沒興趣看下去。
其實,這事很簡單,寫一些師兄對帖子的看法或感想,甚至禮貌地發表相反的立場也可以,進而引發討論的空間便頂瓜瓜啦。
我應該沒有這個層次寫此回應,希望管理員和版主不要見怪。

评分

多謝師兄你無私的分享一句唔夠,起碼要copy三句:y-66:
多謝師兄你無私的分享,多謝師兄你無私的分享,多謝師兄你無私的分享

多謝師兄你無私的分享一句唔夠,起碼要copy三句
多謝師兄你無私的分享,多謝師兄你無私的分享,多謝師兄 ...
bonek 发表于 2010-11-5 21:16

咁可能比人扣三分啊

多謝師兄你無私的分享一句唔夠,起碼要copy三句
多謝師兄你無私的分享,多謝師兄你無私的分享,多謝師兄 ...
bonek 发表于 2010-11-5 21:16

人地咁認真,你又係唔係應該開玩笑呢?

其實你都已經係高級會員,
VSHARE邊D字眼會被當灌水應該清楚先係。
用心小小回帖,點都唔駛寫到「多謝XX分享」吧,對嗎?
你自己都出過報告,
你出報告時都想回帖者多作有真正意義交流吧。
如果你想嘉許樓主無私,
請用心點寫多兩隻字吧。
請記著,無論我地扣分加分,
都只係想幫手建構一個鼓勵大家真心交流嘅平台啫。
大家一齊為VSHARE努力好嗎?