发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(11) 之 拾味館

3457 |11
唔經唔覺又到星期六, 又係時候去搵食, 和友人早了一些到, 人不多

可以坐窗口位, 本想食骨煲, 但配菜不多, 另又想試一些小菜, 唯有放棄骨煲

IMG_0212.jpg IMG_0213.jpg IMG_0214.jpg

冰震介蘭 (新鮮, 便宜, 但食食下令我想食三文魚, d washabi..........)

碳燒羊排骨 (很出色,美味, 但.......... 你唔好再小d?)

百合炒雞脆骨 (很重油味, 失手)

碳火魷魚須 (好正, 送左我幾支啤酒)

IMG_0215.jpg IMG_0216.jpg

醬油炒飯 (令我想起小廚師, 扒開d飯會發光, 會很多配料, 可惜現實是現實
              我什麼都沒有啦(國語mode), 炒到一粒粒, 不錯, 但味道無特別
              浪費了)

推薦菜式: 無

消費: RMB 184

用餐日期:30 OCT 2010

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 3.7

環境 / 4.0

服務 / 4.0

衛生 / 4.0

抵食 / 3.6

後記: 5時半特然開始多人, 到走更多人在排隊, 可能間店我唔適合, 唔會再去啦~~~, 師兄師姊要試早d攞位呀!

评分

碳燒羊排骨???啲配料仲多過羊排骨咁喎:y-29:

楼主 发表于 2010-11-1 09:15:45 | 显示全部楼层 来自: 香港
碳燒羊排骨???啲配料仲多過羊排骨咁喎
lx8000 发表于 2010-10-31 23:25

係, 小到我想捉個人返月巴星小佢, 份量少得可憐, 食完成碟同無食差唔多:y-29:

好多人都中2食冰震介蘭.....正1

楼主 发表于 2010-11-1 14:06:47 | 显示全部楼层 来自: 香港
回复  bonsonhui

每道菜 收費幾多?
ruocen 发表于 2010-11-1 13:42

飯同菜rmb18, 其他3樣rmb38左右, 加左2支啤酒

楼主 发表于 2010-11-1 14:08:29 | 显示全部楼层 来自: 香港
底下墊果D是什麽?
加爐燒過會唔會好香?
ruocen 发表于 2010-11-1 13:41

類似茍菜物體

:y-17:
唔經唔覺又到星期六, 又係時候去搵食, 和友人早了一些到, 人不多

可以坐窗口位, 本想食骨煲, 但配菜不多,  ...
bonsonhui 发表于 31/10/2010 22:16

碳燒羊排骨-- 冇錯,羊排太少,唔能天氣凍羊加咗價?喺度幫你小嚇佢先。 。:y-29:

雞脆骨-- 失敗, 唔通知櫥師訓過籠,炸過火:y-9:。 。 。我幾次去食都OK..:y-59:

e間嘢我已經唔再去鳥。嘿嘿。 。 。
入秋會去打邊邊多~~

楼主 发表于 2010-11-1 19:04:19 | 显示全部楼层 来自: 香港
碳燒羊排骨-- 冇錯,羊排太少,唔能天氣凍羊加咗價?喺度幫你小嚇佢先。 。

雞脆骨-- 失敗 ...
ken_choy 发表于 2010-11-1 16:49

話時話, 國貿附近有冇好羊腩煲推介?

拾味館 咁多師兄去食  應該有D料到喎

話時話, 國貿附近有冇好羊腩煲推介?
bonsonhui 发表于 1/11/2010 19:04

我都想知。 。 。:y-55:

不過前幾日去咗金光華對面間潮泰打邊爐,都OK~