发帖
手机端
扫码访问

kkbbq 食喇喂之 穆斯林快餐店

6588 |30

大家都知道  穆斯林烤全羊套餐  非常之正  但大家有無試過  穆斯林樓下果間 同一體系的快餐店  我在今年二、三、四月時  經常專登由東門 行二十分鐘去食兩樣嘢!!

10蚊嘅葱爆羊肉飯  即炒葱爆羊肉  好夠鑊氣
蚊有咁嘅水準 還有兩款配菜加半隻鹹蛋  問你死未  所以行二十分鐘都好值得

羊雜湯15蚊一大窩:
D羊雜好多  有三、四碗仔滿  D湯比全羊套餐 果個炖羊肉湯 10  同上環D"潮乜春豬雜湯"有得比 我一個人無可能飲得晒

咁羊雜湯內有乜
有洋葱、羊蹄()、羊肝(so) 、羊心(豬心好食好多) 、羊肺(好滑
估唔到羊肺咁滑嘅)、羊腸(一D都唔un 好爽口)

天氣熱之後無去過  依家天氣涼  又心思思啦  以上價錢是半年前   現在應該加左價囉

评分

個湯, 我好想飲, 的士到唔到?

楼主 发表于 2010-10-29 21:26:00 | 显示全部楼层 来自: 香港
個湯, 我好想飲, 的士到唔到?
bonsonhui 发表于 2010-10-29 21:09

1.深圳市 文錦南路 2013號  
2.京鵬賓館對面    京鵬賓館  左邊紅綠燈 過京鵬對面馬路  直行三分鐘左右  向右望  就見一回教式建築物便是

唉.....岩岩睇左新聞....有注水羊~.~

大家都知道  穆斯林烤全羊套餐  非常之正  但大家有無試過  穆斯林樓下果間 同一體系的快餐店  我在今年二 ...
kkbbq 发表于 2010-10-29 20:54

穆斯林的主要肉食為羊肉,所以蔒羊肉的方法和技巧甚為一絕,e味葱爆羊肉,雖為快餐,但見厨工及設計者有心思,內有芹菜,登籠椒,大葱,肥羊肉,雖為相片,但可見鑊氣上升,應該是爽口,彈牙之菜式!

象哥哥,我好想食呀!
:em21:

2.京鵬賓館對面    京鵬賓館  左邊紅綠燈 過京鵬對面馬路  直行三分鐘左右   ...
kkbbq 发表于 2010-10-29 21:26

佢對面是金喜按摩會所,好方便按完摩,過來食番餐羊肉!

比個地圖你先!
:em8:

http://ditu.google.cn/maps?f=q&s ... 99%9F&sll=22.542862,114.129903&sspn=0.004727,0.006899&brcurrent=3,0x3403f59616d266e7:0x4a4a6b498c775bf2,0,0x3403f56281e978c3:0x3f81202fd3e54b98%3B5,0,0&ie=UTF8&hq=&hnear=%E5%B9%BF%E4%B8%9C%E7%9C%81%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E5%B8%82%E7%BD%97%E6%B9%96%E5%8C%BA%E6%96%87%E9%94%A6%E5%8D%97%E8%B7%AF2013%E5%8F%B7&ll=22.543353,114.130719&spn=0.002363,0.003449&z=18

楼主 发表于 2010-10-30 07:41:16 | 显示全部楼层 来自: 香港
hei0135 发表于 2010-10-29 22:43

上大陸消費  不嬲要準備承受好多風險
穆斯林的主要肉食為羊肉,所以蔒羊肉的方法和技巧甚為一絕,e味葱爆羊肉,雖為快餐,但見厨工及設計者有 ...
20813261 发表于 2010-10-30 07:00

你仲描述得好過我  今日下午得閒嗎  我請你去食丫

2.京鵬賓館對面    京鵬賓館  左邊紅綠燈 過京鵬對面馬路  直行三分鐘左右   ...
kkbbq 发表于 2010-10-29 21:26

有時間去會一會佢先得

hei0135 发表于 2010-10-29 22:43

難道大陸無樣真?

上大陸消費  不嬲要準備承受好多風險

你仲描述得好過我  今日下午得閒嗎  我請你去食丫 ...
kkbbq 发表于 2010-10-30 07:41

我有冇份先?