发帖
手机端
扫码访问

了耳仔王之Thai SELECT 南月

2853 |11

首先多謝sofood版主邀請試食 ^ ^

南月食尚泰式料理,來頭不少,泰國皇家"泰精選"頒發餐聽認證

金錢虾餅 (賣相 5  味道 5   抵食 5 )  58元
蝦味濃郁,配上酸甜醬,非常好味,味道接近百花釀蟹鉗菜式

酸辣生虾 (賣相 5  味道 5   抵食 5 )  68元
刺身做法,海鮮烹調首選,勁好食

拌烤檸檬豬頸肉 (賣相 5  味道 5   抵食 5 )  58元
味道很好,肉嫩,唔覺得乾

檸檬清蒸鱸魚 (賣相 5  味道 5   抵食 5 )  68元
新鮮鱸魚配上檸檬味道,味道出衆

鮑汁炖牛筋 (賣相 5  味道 5   抵食 5 )  68元
西蘭花吸收鮑汁精華,牛筋好淋,公公婆婆都食得

黃金咖喱牛腱(賣相 5  味道 5   抵食 5 )  68元
咖喱牛腩食得多,牛腱好食過牛腩一百陪

招牌泰皇咖喱炒大虾(賣相 5  味道 5   抵食 5 )  138元
咖喱汁出色,必食菜式

辣炒甲拋雞肉(賣相 5  味道 5   抵食 5 )  42元
好食到難以形容,必食菜式

虾醬炒通菜(賣相 5  味道 5   抵食 5 )  26元
虾醬味較淡,好食

冬陰功湯(賣相 5  味道 5   抵食 5 )  88元
開胃,味道一流

菠蘿炒飯(賣相 5  味道 5   抵食 5 )  42元
腰果大粒,材料豐富

手工椰青糕(賣相 5  味道 5   抵食 5 )  12元
飯後精緻甜品,幾特別

泰式果盤 (賣相 5  味道 5   抵食 5 )  贈送
西瓜、哈密瓜,好甜,正

評分:爆燈

總評:依家食100送100,真係好抵,泰皇認證,優質保證:em4:

评分

我的至愛——菠蘿飯。唔知系焗O即還是炒好之後再裝入去啊?

話時話, d㗎喱辣唔辣? 見好多味都用㗎喱

嘩!望落真係唔錯咁喎!
價錢都合理,環境又幾靚,可以係好選擇!地址係邊度架!

回复  bonsonhui

咖喱不辣   辣度所有的朋友都接受到了
ruocen 发表于 2010-10-26 17:09

又係一個係sz老問題, 咖喱香而不辣, 但其實食 咖喱的人好奇怪, 有d要香便ok, 而我和很多友人一樣, 喜歡比較辣一點的

嘩。 。 。
個個菜式都俾足滿分~
睇E間好岩你心水~

首先多謝sofood版主邀請試食 ^ ^

南月食尚泰式料理,來頭不少,泰國皇家"泰精選"頒發餐聽認證

金錢虾餅 ( ...
chlonline 发表于 2010-10-25 20:00

嘩!你好鬼懶姐,樣樣都五分:em11:

回复  jibin

調味炒過之後加入,鮮菠蘿只是 盛盤作用
不過都好特別  整個賣相幾得意! ...
ruocen 发表于 2010-10-26 17:08

菠蘿炒飯  也是我心頭好  可惜唔記得食
嘩!望落真係唔錯咁喎!
價錢都合理,環境又幾靚,可以係好選擇!地址係邊度架! ...
SmallD 发表于 2010-10-26 17:52

十分  非常  好易揾  國貿E出口  過對面馬路  直行兩三分鐘就見到

都5平喎師兄,我係香港黃埔泰豐食過,感覺水準中上,但價錢就同呢間差五多,大至上一樣,但港元同人仔就差好遠啦!

楼主 发表于 2010-11-11 23:44:40 | 显示全部楼层 来自: 香港
都5平喎師兄,我係香港黃埔泰豐食過,感覺水準中上,但價錢就同呢間差五多,大至上一樣,但港元同人仔就差 ...
無爭有為 发表于 2010-11-11 23:25

泰皇認證,品牌商譽都值錢架,貴d都值既 ^ ^