发帖
手机端
扫码访问

kkbbq食喇喂之係時候去 "潮興" 打邊爐喇

8919 |35

呢間 "潮興" 係我隻唔鐘意食牛肉嘅老虎  唯一會去嘅牛肉火煱店

先講下有幾抵食  細窩¥50有啲乜呢?牛骨清湯底  內有18粒牛丸
一碟新鮮牛肉  一碟青菜  一碟豆腐  如果兩個人去  一個¥50例牌煱  已經可以夠食

牛丸爽口鲜味  保証你話好食過香港嘅所謂名牌牛丸店  跟火煱個碟鮮牛肉  同國內所有火煱店一樣
有牛肉鮮味  這是在香港所難求的

普通牛肉  散叫¥15/碟  如果要食靚啲肥牛肉  都只係¥18/一碟  香甜味道
雖不及土記  但¥18/碟咋  總算係咁喇

可惜此店除咗食牛  就無特別  選擇太少  不過我間中心癮又起  要去食下佢啲牛丸  牛肉

四個人食  一個¥50細窩  一碟肥牛  一碟牛根丸  一碟鲜冬菇  兩碟菜  兩支啤酒  ¥180左右埋單  已經好飽  都叫抵食喇

评分

d牛肉好似好新鮮喎!

保証你話  好食過香港嘅所謂名牌牛丸店
就咁....我就真係要去試下.....
點去~?

地址呀樓主

楼主 发表于 2010-10-22 22:30:30 | 显示全部楼层 来自: 香港
保証你話  好食過香港嘅所謂名牌牛丸店
就咁....我就真係要去試下.....
點去~? ...
hei0135 发表于 2010-10-22 21:42

如果福田果間就幾難揾  在梅華路近中康路
我反而去南山果間多D  在深圳灣口岸搭10分鐘公車  在億利達大夏站落車  過馬路就見到
217路(南头检查站② - 深圳湾口岸) [我来纠错]

运营时间:6:30-21:00

票价:普巴1元

去程:
南头检查站② - 南头总站 - 星海名城 - 南头街道办 - 南山法院 - 深发展南头支行 - 荔香中学 - 四方村 - 南航公司 - 桂庙路口 - 海润公司 - 亿利达大厦 - 南山邮局 - 南油大厦 - 南油酒店 - 北师大附中 - 后海滨路口 - 深圳湾口岸

评分

地址呀樓主
第十行星 发表于 2010-10-22 22:01

登录/注册后可看大图

评分

回复 7# ruocen

梅林分店點去a???地鐵點去.....thx><

回复 5# kkbbq

深圳灣口岸 好少去個邊....去多數都食自左餐(大包口福).....福田個邊又難去

回复 7# ruocen

福田個間有冇詳細d 既方法...thx

大象師兄好介紹:y-58:
4個人180真係几扺下:y-80: