发帖
手机端
扫码访问

險被福田口岸 一間茶餐廳呃錢

5954 |13

在國內揾食  有時真係要好小心  最近小象在某一個星期日  與某一位本區論壇元老  及另一網的好朋友  在福田口岸出過關後  行去對面  最左手邊的一間茶餐廳飲下午茶

我因為唔肚餓 只叫一杯凍檸茶  另兩人  每人點了一個25蚊的炒粉麵下午茶餐

飽餐後 本區論壇元老出去埋單  收銀員竟然話:盛惠85大元  有無搞錯  咪成舊水港幣

原來個仆街收銀  見本區論壇元老個樣"蠢蠢地" 博大霧  炒粉麵當作散叫 26蚊一個X 2 = 52 凍飲三杯 33 85 大元

本區論壇元老說:「我地係下午茶餐  唔係散叫喎」佢仲串本區論壇元老:你又唔講清楚  唔講就當你食散叫架喇

可惜 我當時唔在場  唔係我實開佢波  有單睇架嘛  點會埋單時 要講明係下午茶餐  我覺得條收銀想出蠱惑  收多左就可以袋落袋    所以各位去厘間茶餐廳要小心D

PS:本區論壇元老事主   因當時我都係聽你講  有乜錯漏請指正

评分

果間海x呀!
招夫唔好,而家仲呃錢!真係行遠兩步唔幫襯

在國內揾食  有時真係要好小心  最近小象在某一個星期日  與某一位本區論壇元老  及另一網的好朋友  在福田 ...
kkbbq 发表于 2010-10-20 19:14

嘩, 真係好在唔係大象兄出馬, 唔係show隻大象出黎唔知點算:y-17:

不過好多關口d餐廳都係咁, 唔愁無生意, 正常我唔會去

楼主 发表于 2010-10-20 20:59:41 | 显示全部楼层 来自: 香港
果間海x呀!
招夫唔好,而家仲呃錢!真係行遠兩步唔幫襯
SmallD 发表于 2010-10-20 19:54

咪又係果個元老囉  又話好肚餓  去骨場食仲平  不過佢請飲下午茶  收多D仲啱
嘩, 真係好在唔係大象兄出馬, 唔係show隻大象出黎唔知點算

不過好多D關口餐廳都係咁, 唔愁無生意 ...
bonsonhui 发表于 2010-10-20 20:10

D關口餐廳  間間都貴過香港  聽福田口岸"漁民村"D老街坊講  福田口岸開通後  該區物價三級跳

在國內揾食  有時真係要好小心  最近小象在某一個星期日  與某一位本區論壇元老  及另一網的好朋友  在福田 ...

是否個伙記自己出蠱惑,不是餐廳經營問題?

即場爆粗啦,條收銀專揾港燦笨:y-81:

應該係寫單無寫餐,所以收銀單件計,因收銀話份量不同架,餐小好多架

不過e間野,真係好Q貴、因為係我叫去所以我埋單羅!你咁唱我,我第二次都吾會再請你

唔知點解,,,近關口真係無乜邊間好喎,,
law wu ,,lok ma chau 如是,,
如果係 lok ma chau ,,我會行去魚農村嗰商場食,,
有間食燉奶的店,,好多野食,,平!!

應該係寫單無寫餐,所以收銀單件計,因收銀話份量不同架,餐小好多架

不過e間野,真係好Q貴、因 ...
20813261 发表于 2010-10-20 22:00

嘩, 請食飯唔叫我? 快d比隻鴒我飛鴒傳書約你啦 :y-51:

kkbbq 发表于 20/10/2010 19:14

换做喺禾一定串條PK。。。:y-32:
black list!!:y-29: