发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(10) 之 德川鐵板燒日本料理

5497 |25

唔經唔覺又到星期六, 無乜野好做, 打比友人問佢由月巴星去唔去返轉地球”:y-49:
二話不說起行, , d燃料費去到0.845:y-40: , 唔知去到 0.80重去唔去地球玩好:y-70: , 唔好

d無謂野, 去到時間還早, 行左陣, 重有成個幾鐘先去開餐, 走左去pacific

coffee 坐下, , 有個sofa 位:y-11: , 叫左杯mocha brownie 飲下, 唔錯, 本來去

starbucks, pacific 唔洗問人攞wifi pw, 又光孟d, 唔知講左去邊, 夠鐘便起行

去搵食

行左出去, 特然黎個人生交叉點”:y-14: , 向前行去德川食放題, 向右去ken兄大大力

推薦豬骨煲, 結果係……….向前綠燈過馬路, 拾味館等我呀, 下次我會黎啦~~~~:y-34:

行到去, d行錯counter比友誼d人拉走左:y-47: , 星期六比我想像小了很多人, 無定

位都大把位坐, 問坐爐位定枱, 友人答爐位, 但我一望之下唔比, 身為月巴星中
堅份子:y-67: , 0.000000000001 秒已經話我知我會坐唔落, 靚女, 比張枱我唔該,

左禁耐, 入正題啦

IMG_0169~1.jpg    IMG_0170~1.jpg    IMG_0171~1.jpg
IMG_0172~1.jpg    IMG_0177~1.jpg    IMG_0174~1.jpg    IMG_0173~1.jpg

有左係大漁經驗, 好容易叫左一大堆野食, 唔知係唔係人唔多關係, 完全無漏單

出現, 當然我無浪費, 黎幾多, 清幾多:y-18:

芒果沙律 (芒果甜, 加醬食很特別)

刺身 (新鮮, 估佢唔到, washabi 用支裝, good!)

鵝肝蒸蛋 (可以啦~大漁d蛋加左上湯好味d)

IMG_0176~1.jpg    IMG_0175~1.jpg    IMG_0195~1.jpg    IMG_0193~1.jpg

菲肋牛扒 (牛有牛味, 係唔係好廢呢, 食得過)

牛仔骨 (好味, 唔會燒到干同咬唔到, 正)
羊架 (一樣, 有水準)

IMG_0199~1.jpg    IMG_0189~1.jpg    IMG_0190~1.jpg

牛舌 (估佢唔到, 薄切, 好好味呀)

鰻魚 (都係大漁好好多)

(可以啦, 但以任食可以話好好)

IMG_0188~1.jpg    IMG_0192~1.jpg    IMG_0187~1.jpg

多春魚 (叫左2, 食到唔記得影, 你地話啦)

鵪鶉蛋 (對身體唔好, 但加烟肉後停唔到口)
雞翼 (唔得, 好咸)

IMG_0186~1.jpg    IMG_0184~1.jpg    IMG_0185~1.jpg

清酒煮花甲 (都係唔得)
炒雜菜 (唔錯, 食左太多肉要食d菜)
燒扇貝 (一般)

IMG_0194~1.jpg    IMG_0200~1.jpg    IMG_0198~1.jpg

茄子 (清清地, 唔錯)
茶壺煮 (完全唔得, 唔好叫)

IMG_0191~1.jpg    IMG_0197~1.jpg    IMG_0196~1.jpg

d唔記得影相

中途去廁所, 衛生ok, 有心思, 方便時有笑話 (比靚女餅主/師姐睇下啦, 無幾何)

IMG_0180~1.jpg    IMG_0181~1.jpg    IMG_0182~1.jpg
IMG_0178~1.jpg    IMG_0179~1.jpg    IMG_0183~1.jpg

推薦菜式: , 想食就試啦, 係唔係都係比咁多

消費: RMB 138/

用餐日期: 16 OCT 2010

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 4.0

環境 / 4.0

服務 / 4.9 (點解禁高? 睇後記啦)

衛生 / 4.2

抵食 / 4.0
後記: 好耐無試過食飯食得咁開心:y-87: , 佢地個行政總廚行過幾次之後比我個友人捉住吹水拍照,

笑到收唔到聲, 拍完重順手捉個美女服務員:y-38: 拍照, 估唔到又得WOR, 其他服務員都很有笑容及主動,

一定會去多幾次, 可以同大漁BYEBYE啦:y-39: ~~~ 原來心境好食野真係會好食D架:y-22:

:  本來下載了m.sofood coupon, 點知打開safari無網絡消失左, 激死:y-13:

评分

回复 1# bonsonhui

請問有無正確地址?

楼主 发表于 2010-10-19 22:35:51 | 显示全部楼层 来自: 香港

唔經唔覺又到星期六, 無乜野好做, 打比友人問佢由月巴星去唔去返轉地球”起錨”
二話不說起行, 嘩,  ...
bonsonhui 发表于 2010-10-19 20:52

又吾揾埋我e個肥佬一齊去呀,d魚生好似幾靚! s9.gif

d相太細,看得不清楚,版主,可不可以整番大佢呀?

楼主 发表于 2010-10-20 09:11:00 | 显示全部楼层 来自: 香港
又吾揾埋我e個肥佬一齊去呀,d魚生好似幾靚!

...
20813261 发表于 2010-10-20 05:30

我post 左幾次都係咁放棄左, d相唔知點解出半張, 無左vshare水印, 版主大大幫幫手, 直接係到下載會出到全張

搵你去d服務員唔會彩我wor, 你咁靚仔 :y-23:

楼主 发表于 2010-10-20 09:30:14 | 显示全部楼层 来自: 香港
又吾揾埋我e個肥佬一齊去呀,d魚生好似幾靚!

...
20813261 发表于 2010-10-20 05:30

D魚生真係唔錯, even 係大漁任食我去左4 5 次都唔會叫, 呢間真係ok

评分

washabi 如果有得自己磨個只就正><....

聽很多人說好,看來真的要一試

评分

楼主 发表于 2010-10-23 13:34:30 | 显示全部楼层 来自: 香港
多謝靚女餅主幫手edit :y-67:

楼主 发表于 2010-10-23 13:35:38 | 显示全部楼层 来自: 香港
washabi 如果有得自己磨個只就正>
POSHAN 发表于 2010-10-22 19:09

自助任食都幾難有生磨, 唔溝水都要偷笑