发帖
手机端
扫码访问

kkbbq 食喇喂之 人民南路 漁米粥

5960 |32

去完羅湖村 "香江明珠" 揼完骨之後   和四朋友過對面人民南路(佳寧娜後面)   一間叫"漁米粥"嘅餐館食粥  叫左五樣嘢  428人仔埋單   真係貴到飛天

一個水蛇粥煱底68 蛇絲寥寥可數

大頭魚一條  68蚊斤  31兩   起兩碟片  尚可

煎焗頭骨腩  兩碟  最正  兩食210

四色丸  豬、牛、魚、墨魚  各五粒42

勝瓜絲  18  另加兩元切絲費   切絲要加錢  嬲到影相都手震

油条兩碟  12元一碟  如果唔係熱嘅 都會幾難食

咁樣食左428蚊人仔  你都唔好話唔肉赤 幫襯四舊幾  重要收兩蚊切絲費  先嬲爆丫嘛
我在番禺食同樣的東西  二百五蚊乍  激鬼氣  肯定無下次

评分

真係香港價錢,貴就貴D,咁你評下分,好吾好食先得架!:em5:

评分

大象師兄嬲到連分都費時評呀:y-105:
428人仔食D咁野確唔低:y-85:

去完羅湖村 "香江明珠" 揼完骨之後   和四朋友過對面人民南路(佳寧娜後面)   一間叫"漁米粥"嘅餐館食粥  叫 ...

咁樣食左428蚊人仔  你都唔好話唔肉赤 幫襯四舊幾  重要收兩蚊切絲費  先嬲爆丫嘛

kkbbq 发表于 16/10/2010 02:23

收兩蚊切絲費:y-81: -- e個收費先搞笑! !:y-34:

兩年前去過e間,粥底, 6個人都食成5舊水,仲要唔飽嗰只,之後無再去。:y-55:
因為我覺得試過就算, 6個人5舊水在深圳大把choice鳥~~ 仲要好好服務食到飽飽tim~:y-2:

條魚都成兩舊水:y-63:。 。不如去“老劉野生魚坊”食好過。 。:y-84:

不過你唔打粥底邊爐,點家常小炒D菜式應該唔會貴。
4個人差唔多280人仔落樓~:y-52:

评分

428 just for that.......貴得很

楼主 发表于 2010-10-18 06:28:26 | 显示全部楼层 来自: 香港
真係香港價錢,貴就貴D,咁你評下分,好吾好食先得架!
20813261 发表于 2010-10-16 05:08
大象師兄嬲到連分都費時評呀
428人仔食D咁野確唔低
atompower发表于 2010-10-16 14:45

真係無下次  所以懶得比分佢  Sorry
整體而言  味道一般 3.5   賣相 4   價錢  1.5
atompower師兄  在此你是第一個叫我做大象  我們在其他網碰上過嗎?

楼主 发表于 2010-10-18 06:38:07 | 显示全部楼层 来自: 香港
收兩蚊切絲費 -- e個收費先搞笑! !

兩年前去過e間,粥底, 6個人都食成5舊水,仲要唔飽嗰 ...
ken_choy 发表于 2010-10-16 15:32

師兄  我地四個人  都係唔飽喎  唯一好處  就係知道乜叫貴夾唔飽
條魚都成兩舊水。 。不如去“老劉野生魚坊”食好過。 。

不過你唔打粥底邊爐,點家常小炒D菜 ...
ken_choy 发表于 2010-10-16 15:39

見佢標榜粥底打邊爐  番禺兩舊幾  諗住最多咪三舊水多D 點知........
428 just for that.......貴得很
phillips 发表于 2010-10-18 00:25

我嘅講法係 好很貴

5樣4xx,真系好狠貴wor,ching

去完羅湖村 "香江明珠" 揼完骨之後   和四朋友過對面人民南路(佳寧娜後面)   一間叫"漁米粥"嘅餐館食粥  叫 ...
kkbbq 发表于 2010-10-16 02:23

呢間心思思想去好耐, 因為都幾鍾意食粥, 但睇完可以死左條心佢, 係個2食貴D, 不過其他邊邊料都唔可以話平, 用呢個價錢去小肥羊同KEN兄間豬骨煲好過

评分