发帖
手机端
扫码访问

小朋友試食簡報(13) 我真係想死2 之 十八番火鍋鐵板燒

4959 |21

http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=484
十八番火鍋鐵板燒
深圳市 福田區 福田口岸商業廣場一樓85號鋪

由於<我真係想死>第1集叫好叫座:y-34:  於是乎被迫:y-13: 開拍第2集 - 十八番火鍋鐵板燒 (呢個小朋友係咪傻架!:y-12: )

無辦法啦 已經做到傻左:y-64:  今次又係搞到篇試食簡報要係下一次試食之前果晚先寫 真係好對大家唔住 唔講喇 再講都係補唔番啦

今次好多謝超版介紹個咁正既地方過我地食 地方便利 好食 只係無人流 要宣傳:em22:

以下分數為試食中個人分數平均分
味道:81分★★★★
乾淨:80分★★★★
地方:74分★★★
方便:90分★★★★
服務:80分★★★★
抵食:81分★★★★
評語: 整體好味 推介!
適合一個人去: 都可以既
味精指數: 無乜
人均消費: 45元
WIFI上網: 你問老闆 唔好問我
總體平均分: 81分★★★★ 推介啊

豬骨煲 68元 87分★★★★ (賣相:4分,味道:4.5分,抵食:4.5分)
必吃 好味 豬骨很入味 有紅/白蘿蔔粟米 好有蘿蔔味粟米味 有些骨膠的感覺

登录/注册后可看大图

雪花牛領 38元 81分★★★★ (賣相:4分,味道:4分,抵食:4.2分)
鮮甜 有牛味:em15:

登录/注册后可看大图

特造牛腩前 50元 77分★★★ (賣相:4分,味道:4分,抵食:3.6分)
都有牛味 有點肥

登录/注册后可看大图

肥牛拼盤 68元 79分★★★ (賣相:4分,味道:3.8分,抵食:4分)
牛粒要煮久點 牛片有甜味

登录/注册后可看大图

牛舌芯 25元 79分★★★ (賣相:3.8分,味道:3.8分,抵食:4.2分)
比較厚及硬:em18:

登录/注册后可看大图

牛筋丸 18元 85分★★★★ (賣相:4分,味道:4.5分,抵食:4.2分)
幾硬 好奀 不過幾好味

登录/注册后可看大图

生菜 8元 80分★★★★ (賣相:4分,味道:4分,抵食:4分)
有點甘 很有菜味

登录/注册后可看大图

冬瓜片 6元 79分★★★ (賣相:3.9分,味道:3.9分,抵食:4分)
煮久一點 味不太濃 不太厚

登录/注册后可看大图

豆腐 8元 78分★★★ (賣相:3.9分,味道:4分,抵食:3.8分)
好有豆腐味 好食:y-67:

登录/注册后可看大图

魚皮餃 12元 77分★★★ (賣相:4分,味道:3.8分,抵食:3.8分)
有點腥 但都好食

登录/注册后可看大图

後記:
今次食完10下10下 下次帶朋友黎
鐵板燒

小朋友穩食日誌(1)羅湖金光華哈大師
小朋友穩食日誌(2)羅湖萬象城美食廣場珍香小鐵板
小朋友穩食日誌(3)羅湖金光華馬拉爸爸
小朋友穩食日誌(4)羅湖東門中威飲食廣場九龍灣茶餐廳
小朋友穩食日誌(5)羅湖人民南路正斗茶餐廳
小朋友穩食日誌(6)羅湖金光華哈大師之二
小朋友穩食日誌(7)羅湖東門步行街鴻展廣場芭蕉泰國餐廳
小朋友試食簡報(1)福田三大炮川味特色食府
小朋友實況報導(1)羅湖檸檬街港記廚房
小朋友試食簡報(2)羅湖寶安南路 滕王閣食府
小朋友穩食日誌(8)福田振華路 迪富賓館西餐廳
小朋友試食簡報(3)福田金地名津 關內日本料理
小朋友試食簡報(4)福田海濱廣場 高跟7號音樂烤吧
小朋友試食簡報(5) 羅湖東門 三大炮川味食府
小朋友試食簡報(6) 羅湖東門南路 廣源港式茶餐廳
小朋友穩食日誌(9) 地王高級巧味
小朋友試食簡報(7) 福田超好味越南美食
小朋友試食簡報(8) 洣水河 食大鑊飯
小朋友試食簡報(9) 第一次食深圳純素食 喚覺生態
小朋友試食簡報(10) 比想像中好的 干鍋軒
小朋友試食簡報(11) 不一樣的火鍋 魚美人
小朋友穩食日誌(10) 無相 超短 7+3 超悶棍 報告
小朋友試食簡報(12) 我真係想死之 喚覺生態2

评分

十八番火鍋鐵板燒

由於第1集叫好叫座  於是乎被迫:y-13 ...
小朋友仔 发表于 2010-10-9 23:42

你真係引鬼死我喇,食牛肉火煱,正 s9.gif

睇左我都好想去試下......

我都好想去試下呀~
d牛真係好靚呀....><

d牛真係好靚呀X2   ....要幾多人先低食A?

十八番火鍋鐵板燒

由於第1集叫好叫座  於是乎被迫:y-13 ...
小朋友仔 发表于 2010-10-9 23:42

既然咁內疚.本官判你請大家食番餐算勒!:y-17:

基本上都全牛宴啊 !! d牛望落去都幾靚啊 不過點解魚皮餃個外型咁怪ga = =?

肥牛拼盤D牛好似特別肥,,,正呀^^

可唔可以指定要求D牛肥D GA?

楼主 发表于 2010-10-14 00:43:05 | 显示全部楼层 来自: 香港
你真係引鬼死我喇,食牛肉火煱,正
20813261 发表于 2010-10-10 05:39

你做乜話我引鬼死你呢

楼主 发表于 2010-10-14 00:44:13 | 显示全部楼层 来自: 香港
睇左我都好想去試下......
hei0135 发表于 2010-10-10 21:01

咁咪快d去試囉 得閑請埋我都唔拘架