发帖
手机端
扫码访问

小朋友試食簡報(12) 我真係想死之 喚覺生態2

5103 |28

http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=2621
喚覺生態餐廳(車公廟店)
深圳市 福田區 車公廟泰然四路泰然賓館一樓東(車公廟地鐵站D出口)

點解想死!?:y-26:  做到想死呀 呢篇報告成個月先寫 真係對大家唔住:y-62:  我想切腹自盡呀 唉..

唔講咁多廢話 無時間打:y-18: .. 今次係第2次食 喚覺生態 車公廟店 上次已經好鍾意喚覺生態:y-11:  今次都一樣

以下分數為試食中個人分數平均分
味道:80分★★★★
乾淨:80分★★★★
地方:86分★★★★
方便:78分★★★
服務:78分★★★
抵食:76.7分★★★
評語: 冷氣差了一點 果汁凍一點好些 整體好味 推介!
適合一個人去: 都可以既
味精指數: 冇乜印象 太久了
人均消費: 33元
WIFI上網: 應該係無
總體平均分: 79.8分★★★ 雖然差少少80但都推介啊

家常涼菜 28元 79分★★★ (賣相:4分,味道:4分,抵食:3.8分)
青瓜 豆腐條 紅蘿蔔 紫甘蘭 有點辣有點咸 開胃!

登录/注册后可看大图

芡实南瓜煲 28元 76分★★★ (賣相:3.5分,味道:3.9分,抵食:4分)
當飯吃! 甜香 有椰奶味 很好吃

登录/注册后可看大图

千張菜根券 22元 84分★★★★ (賣相:4.2分,味道:4分,抵食:4.4分)
裡面是菜根 有點特別的感覺:y-50:  其實是碎菜 外面是腐皮

登录/注册后可看大图

五福臨門 32元 73分★★★ (賣相:3.6分,味道:3.8分,抵食:3.5分)
大紅豆 紅蘿蔔 粟米 青豆 腰果 有點營養

登录/注册后可看大图

西芹素腸 32元 76分★★★ (賣相:3.7分,味道:4.2分,抵食:3.5分)
很好吃的西芹 雞柳太少:y-3: 碟了

登录/注册后可看大图

冰鎮芥藍 22元 78分★★★ (賣相:3.8分,味道:4.1分,抵食:3.8分)
很好吃 雖然無什味道 但很爽很冰 要試:y-61:

登录/注册后可看大图

後記:
今次後記係..唔記得左後記嘻嘻:y-34:  聽日又試食 睇下可唔可以weekend寫好佢啦唉

小朋友穩食日誌(1)羅湖金光華哈大師
小朋友穩食日誌(2)羅湖萬象城美食廣場珍香小鐵板
小朋友穩食日誌(3)羅湖金光華馬拉爸爸
小朋友穩食日誌(4)羅湖東門中威飲食廣場九龍灣茶餐廳
小朋友穩食日誌(5)羅湖人民南路正斗茶餐廳
小朋友穩食日誌(6)羅湖金光華哈大師之二
小朋友穩食日誌(7)羅湖東門步行街鴻展廣場芭蕉泰國餐廳
小朋友試食簡報(1)福田三大炮川味特色食府
小朋友實況報導(1)羅湖檸檬街港記廚房
小朋友試食簡報(2)羅湖寶安南路 滕王閣食府
小朋友穩食日誌(8)福田振華路 迪富賓館西餐廳
小朋友試食簡報(3)福田金地名津 關內日本料理
小朋友試食簡報(4)福田海濱廣場 高跟7號音樂烤吧
小朋友試食簡報(5) 羅湖東門 三大炮川味食府
小朋友試食簡報(6) 羅湖東門南路 廣源港式茶餐廳
小朋友穩食日誌(9) 地王高級巧味
小朋友試食簡報(7) 福田超好味越南美食
小朋友試食簡報(8) 洣水河 食大鑊飯
小朋友試食簡報(9) 第一次食深圳純素食 喚覺生態
小朋友試食簡報(10) 比想像中好的 干鍋軒
小朋友試食簡報(11) 不一樣的火鍋 魚美人
小朋友穩食日誌(10) 無相 超短 7+3 超悶棍 報告

评分

喚覺生態餐廳(車公廟店)
深圳市 福田區 車公廟泰然四路泰然賓館一樓東(車公廟地鐵站D出口)

點解想死!?:y- ...
小朋友仔 发表于 2010-9-22 20:52

食物賣相好, 價錢合理, 但冷氣唔夠.............
間唔中清清地都幾好

食物賣相好, 價錢合理, 但冷氣唔夠.............
間唔中清清地都幾好
bonsonhui 发表于 2010-9-22 23:18

對我來說就太清了

對我來說就太清了
kt1997kt 发表于 2010-9-22 23:30

對我都係, 但間唔中食幾餐清d個人真係會舒服好多

對我都係, 但間唔中食幾餐清d個人真係會舒服好多
bonsonhui 发表于 2010-9-22 23:35

其實我都知食清D會健康的,巳盡量適應中,不過食肉,食煎炸食物始終係我至愛

其實我都知食清D會健康的,巳盡量適應中,不過食肉,食煎炸食物始終係我至愛 ...
kt1997kt 发表于 2010-9-23 11:57

不過都有食過d素菜好好食, 但係唔多地方, 始終口味好個人

地方太偏僻了!

真系好遲喎:y-105:
不過遲到好過冇到:y-17:
食物色彩繽紛;好能增加食慾:y-67:

D菜好小油好似好正好健康

地方太偏僻了!
大地蟲 发表于 2010-9-23 12:37

地鐵站D出口都偏僻? 唔係呀嗎?