发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(3) 之 越香苑

3520 |17
見到咁多師兄師姊去試食, 而且睇到下午茶不錯, 星期六有時間之下一個人走左去試一試, 睇下有幾好?

未去到, 係火車上面已經見到個商場, 未去之前有小小擔心唔識路; 係火車站比人圍完後(聽緊歌唔知佢地圍乜):y-9:

好可能係桑拿拉客, 出左去, 向右行, 下毛毛雨, 幾想唱首老孫"愛的故事上集", ~~~~又下雨天~~~~~~,

eeeeee 唱左幾句, 已經到左 :y-105:, 好近.

坐下點餐, 因未食午餐, 先叫2個下午茶, 服務員好有禮, 但奇怪事發生左, 佢好好奇望住我, 心想"難道佢發現我係月巴星人"

我重覆 A + B 下午茶, 佢先回個神問我飲乜, 凍奶茶唔該

等待期間, 見到佢地有報紙雜誌, 唔錯, 不過我用下WIFI上網好D, 問佢地攞PASSWORD, 佢成本薄仔比左我 :y-47:

個PASSWORD 唔好再長D :y-82:, 打PASSWORD途中, 有個老細物體問我上唔上到, 幾有心

睇左陣新聞, d野食到, 係時候開餐:y-68:

*扎肉米紙卷*

IMG_0043~1.jpg IMG_0042~1.jpg IMG_0041~1.jpg

服務員主動添魚露 +分(如果個碗細d會好d), 羅白不太酸, 開胃, 扎肉唔差, 令我想起法式越南包, 可惜這裡沒有:y-23:

喝口凍奶茶, 唔得!!!!!!! 和香港比是2回事, 不過遇料之內, 正常! 失望中另一道餐到來

*越式蝦多士*

IMG_0044~1.jpg IMG_0045~1.jpg

好食, 有d扎肉係裡面, 好特別, 但係太細份, 如果可以加到$20, 而有2件你說多麼好:y-18:

食完, 有些不足, 因未食午餐, 加多個咖哩雞, 凍咖啡

IMG_0047~1.jpg IMG_0048~1.jpg IMG_0049~1.jpg

凍咖啡反而不錯, 個咖哩很香, 但係一d都唔辣, 有些美中不足, 咖哩唔辣唔好食(雖然自己唔係好食辣)

有機會會再去食晚飯, 試試其他小食, 但真的要找機會, 而且今天上菜有些慢 (遲來點同一樣食物但同時上菜), 希望晚飯不會吧

IMG_0040~1.jpg IMG_0035~1.jpg IMG_0036~1.jpg IMG_0037~1.jpg IMG_0038~1.jpg IMG_0039~1.jpg
餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 4.0

環境 / 4.2

服務 / 4.5

衛生 / 4.2

抵食 / 3.5

後記: 白開水很有心思, 加了檸檬除味, 起初還以為有污染物 :y-28:

评分

月巴星人,你見到老細物體應該冇戴眼鏡?
係個場GM (General Manager)

楼主 发表于 2010-9-12 01:15:21 | 显示全部楼层 来自: 香港
月巴星人,你見到老細物體應該冇戴眼鏡?
係個場GM (General Manager)
chlonline 发表于 2010-9-12 01:01

無乜印象? 我只會記得美女, 男無乜興趣 :y-18:
你放佢張相我可能認得 or 我下次去個時問下 :y-67:

果然係外星人;飲完奶茶再飲咖啡:y-105:
綜合d師兄師姐包膠,呢間除左河/粉外;其它都可以
我就好鍾意個雜錦,師兄下次可以一試

评分

楼主 发表于 2010-9-12 10:57:53 | 显示全部楼层 来自: 香港
果然係外星人;飲完奶茶再飲咖啡
綜合d師兄師姐包膠,呢間除左河/粉外;其它都可以
我就好鍾意個雜錦, ...
atompower 发表于 2010-9-12 10:54

哈哈, 係飲唔曬, 只係想試一試, 雜錦個咖哩是否都不辣?

哈哈, 係飲唔曬, 只係想試一試, 雜錦個咖哩是否都不辣?
bonsonhui 发表于 2010-9-12 10:57

雜錦唔辣;有香茅

楼主 发表于 2010-9-12 16:08:08 | 显示全部楼层 来自: 香港
雜錦唔辣;有香茅
atompower 发表于 2010-9-12 15:13

咁佢地個咖哩底係一樣, 香是香, 但不辣便不似咖哩啦

見到咁多師兄師姊去試食, 而且睇到下午茶不錯, 星期六有時間之下一個人走左去試一試, 睇下有幾好?

未去到, ...
bonsonhui 发表于 2010-9-12 00:35

普遍的現象是一般的食店比較注重咖哩的香而忽略辣,而大陸好像不是很多人喜歡食咖哩。

楼主 发表于 2010-9-13 20:54:35 | 显示全部楼层 来自: 香港
普遍的現象是一般的食店比較注重咖哩的香而忽略辣,而大陸好像不是很多人喜歡食咖哩。 ...
henry99 发表于 2010-9-13 19:58

說得也是, 但始終是辣的好, 而且直的國內好像不多咖哩店

未去到, ...
bonsonhui 发表于 12/9/2010 00:35

e間咖喱唔錯,特別做咖喱蝦。。