发帖
手机端
扫码访问

一個本來唔想出的報告------湘貴緣

6552 |34
見到個"梯途"千祈唔好以為呢間野唔好食,實情系咁既....
查實本人好多時都同d老友或者阿仔阿女咁好即興上大陸食飯,
如果有預備咁帶部相机就多數會出包膠,不過成日即興嘛,所以
多數唔會有相:y-52:
講番今次,係我黎講都唔算有相,叫做有幅草圖咁啦!所以都唔想出
包膠;費事折磨各師兄師姐對眼,但係又一定要出,因為當曰本來約
左阿老友食;誰知佢忽然有事唔到,咁我都去到福田囗岸囉....咪:y-62:
一人行囉:y-23: ,事後同阿老友講我個日食左乜;居然唔信喎,:y-40: 唔信乜?
咪就係唔信我食左咁多野囉!!為証凊白就出呢個包膠,順便呃下無同情分.........:y-62:  

環境一般,有少量曚面超人飛來飛去:y-6:

先來半打曼頭,有煉奶點,要兩啖一個,好食!一定要趁熱(4/5)

麻辣牛肉;夠晒辣,個底鋪左黃瓜,這個涼菜一向是"賣飛佛"(4/5)

再上場係雙味漁頭,好辣,但d肉好鮮好滑. 個阿女問我有15蚊同28蚊兩種
問我要邊款;呢個28蚊既(4/5)

最後上場既係清炒菲菜,又係"賣飛佛",無論係燒同炒都係咁正(3.8/5)

大合照,碟頭唔細,尤其個漁頭

呢幅係攪掂左既漁頭

最後重有糖水送,係d腐竹加"九己",几正個喎,不過太飽啦;食剩半碗(3.5/5)

重有張阿蒙單

以上圖片睇唔清請各位大大見諒,各位鍾意就自己去試試

食用人數: 1大件
消費: 人仔83塊(加埋一罐"曲" )
用餐日期: 15/8/2010下午

評分:
味道: 4/5
衛生: 3.3/5 (有少量懞面超人飛來飛去)
服務: 3/5

環境: 3.3/5
價錢: 3.7/5

回頭率:80%   

再次講聲"鎖你",d相實太差:y-28:

评分

基本上除左魚頭之外其他都鍾意食,
不過我驚食左金銀饅頭已經飽哂...
師兄食左6個仲食到其他野真係勁!

看落去很一般啊

楼主 发表于 2010-8-20 15:32:38 | 显示全部楼层 来自: 香港

所以阿老友都唔信

唔食魚頭好可惜喎,几正架:y-17:

楼主 发表于 2010-8-20 15:34:26 | 显示全部楼层 来自: 香港
看落去很一般啊
wenwenkang 发表于 2010-8-20 12:06

因為相差嘛!:y-85:
如果剩睇相可以唔去咯:y-17:

楼主 发表于 2010-8-20 15:37:30 | 显示全部楼层 来自: 香港
呀  饅頭同糖水
ruocen 发表于 2010-8-20 10:53

冇錯,唔錯的
不過冇諗過個糖水竟然還可以
但係唔知係咪每次都送呢款:y-59:

查實本人好多時都同d老友或者阿仔阿女咁好即興上大 ...
atompower 发表于 20/8/2010 09:25

你應該好食得辣嘢。

15蚊個魚頭,jek喺o埋一半呢?

回复 8# ken_choy

一人份量真係好勁!!!!!!!

楼主 发表于 2010-8-20 18:51:45 | 显示全部楼层 来自: 香港
你應該好食得辣嘢。

15蚊個魚頭,jek喺o埋一半呢?
ken_choy 发表于 2010-8-20 17:43

我係鍾意食辣野;不個係標晒汗個隻,:y-18:
汗水眼水一路流一路食:y-62:

我都唔知,或者個魚頭細d都唔定:y-59:

查實本人好多時都同d老友或者阿仔阿女咁好即興上大 ...
atompower 发表于 2010-8-20 09:25

麻辣牛肉,魚頭,韮菜都是我的至愛!!!:y-87:
我也喜歡吃辣,不過不能太辣,太辣就會..........:y-62:
一般吃飯時,我不喜歡吃包類的,因為包類很容易飽肚,太快飽的話(或有飽的感覺),餘下的很難吃下去!:y-47:
有糖水送,當然最好啦!不過,我不太喜歡腐竹糖水!:y-40: 若是綠豆沙或豆腐花的話,就最好不過了!呵呵.......:y-66:

评分