发帖
手机端
扫码访问

西貝莜面村(東門店)

6137 |20

內廳1

內廳2

餐具

用餐餐廳:西貝莜面村

餐廳類型:東北風味

詳細地址:福田區 深南東路3085號2樓人民橋旁

用餐日期:20100728日晚上

推薦菜式:羊肉串,土豆絲

消費:中低端(總菜價77元,2個人,人均約35元
      总評分:4(滿分5分)
      味道:3.8(其實D野就真一般)
      衛生:4(干凈企理)
      服務:3.5(服務麻麻地
      環境:4(裝修得好有節日氣氛
      價錢:4.5(就系得羊肉串都抵吃。。要會員卡哦)

開始晒野.........................................

*羊棒(二幾蚊啊每根啊)

特點:裝野果個器皿好特別

小評:失望啊。。。同中發原果個差成個天。。又細又老,味道好嘛嘛地。。里個菜仲可以要湯同唔要湯,唔要湯會便幾蚊,好彩要左湯,唔系干啃應該吃唔落啦。。。

有無感老啊。。。燜左好耐啊。。。

:y-56:

*土豆絲(會員價6蚊,原價好似十幾蚊)

特點:酸辣

小評:里次失左水準。。辣過頭。。來親必點,以前味道適中,酸酸辣辣幾開胃架。用會員卡,六蚊就差唔多啦。

*羊肉串(會員價1元,原價3元)

特點:肉好大塊

小評:好正,肉好大塊,排列均勻。一定系三塊瘦一塊肥,好有口感,幾新鮮,又唔騷,美中不足就系烤得唔夠香啦,唔知點解,每次都系感。如果可以烤得同出面果D感香就完美啦。一定要趁熱吃,凍左好硬好酸,唔吃得感制架。

:y-34:

*紅燒茄子,唔知系咪叫里個名(二幾蚊)

特點:酸酸地

小評:幾正嚇又香又酸,好特別,茄子燒得唔錯,羅來送白飯一流。最后羅來做大雜燴,一樣好吃,哈哈。

*好似叫豆芽涼粉,涼伴(十幾蚊)

特點:清淡

小評:一般般,無咩味。豆芽得個頭,,,無下面果段,果D應該系黃豆芽哦。清清地,應該好巖女士,不過幾油嚇哦。

*大雜燴(自制)

特點:好吃

小評:吃嚇吃嚇,覺得茄子有點咸同酸,土豆又太過辣,涼粉又淡冒冒,直接吃又覺得傷原氣。。。所以發左一下牛豆。。。終于諗到將三者結合。。。得出里個大雜燴,又幾好吃,酸辣咸都有,幾開胃哦,哈哈。

你地都可以試嚇。掂啊。

:y-53:

總評,里次唔知第幾次來啦,里渡環境唔錯,不過就吵左D(有人就唔使講,無人都會開衡個音樂。。。),衛生尚可,不過服務麻麻,食物質素一般。之所以經常來,系因為辦左一張名為“會員卡”既東西,第一次來就辦左,花了我二十大元。。。就系因為要吃拒果D一蚊羊肉串,不過都無失望,肉串質素可高,來店必點哦。原來會員菜里面仲有土豆絲都系好野。其實成張菜單得三四個會員菜。。張卡去其它分店唔一些有用,因為每間店既會員菜都唔同,羊肉串系其它分店唔一定系會員菜哦(八卦嶺就一定無)。

總而言之,帶會員卡去就一定吃拒十幾二串肉串啦,哈哈,不過兩蚊果只雞肉串一樣好吃啊。

:y-16:

完,歡迎糾正。

评分

咁少野嘅?兩個人唔夠食嘩~~

最後幾碟嘢撈o埋一起,味道點丫?
好食嗎?幾錢呢?

我都覺得好少野,總價係109元,真係有d貴!(個人認為,因為睇上去d野好普通)

评分

楼主 发表于 2010-8-10 00:35:22 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
咁少野嘅?兩個人唔夠食嘩~~

最後幾碟嘢撈o埋一起,味道點丫?
好食嗎?幾錢呢? ...
ken_choy 发表于 2010-8-9 15:12

最后果碟梗貴。。。三碟菜搞埋一齊哦,哈哈,但最好吃系果碟野,咩味都齊。

楼主 发表于 2010-8-10 00:35:55 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
我都覺得好少野,總價係109元,真係有d貴!(個人認為,因為睇上去d野好普通)
estheryau1221 发表于 2010-8-9 15:17

哈哈,我沒寫完哦,再睇睇 就便左啦,哈哈。

d野好似几的式;
我驚一個人都唔飽:y-105:
我又好鍾意食羊肉串:y-28:

回复 1# cxsjim

東門近邊度呢 ?

香密湖度假村果間分店我食過,有個駱駝掌非常之爽口,不過價錢吾平, 冇記錯好似係38元,吾知其他分店有冇得食.

评分

价錢唔貴,可以一試.

羊肉串睇見相都流曬口水啊 正 不過個羊棒覺得應該好難咬得開咁 唔係咁岩我lor XD