发帖
手机端
扫码访问

金牌小龍(中信店)

7198 |30

負一樓門口

店內環境

透明包房

店樓頂,沒有裝修。。不過好再沒掉D小強啊小咩啊啦。。。

餐具

好實惠既套餐

結賬小票

用餐餐廳:金牌小龍

餐廳類型:風味小吃

詳細地址:福田區 深南中路1093號中信城市廣場B1HG鋪

用餐日期:20100723日晚上

推薦菜式:酸辣湯

消費:中端(總菜價109元,2個人,人均約50元
      总評分:4.5(滿分5分)
      味道:4.5(果招牌真系。。幾失望,不過其它野很好)
      衛生:4.5(干凈企理)
      服務:4(服務幾好
      環境:4(裝修幾有特色,不過樓頂要改改。。。
      價錢:4(物有所值啦)

開始晒野.........................................

*特色涼菜(套餐)

特點:開胃

小評:恩,酸辣酸辣,非常開胃,加上有爽口既豆芽,絕對值得一試。

:y-65:

*酸辣湯(套餐)

特點:開胃

小評:恩,酸酸地辣辣地,好香醋香,非常開胃。吃里個湯一定要先搞嚇,唔系吃到最后會好酸,唔知拒地系咪將醋墊底,唔搞無感酸,不過最后就唔吃得啦。

:y-64:

*鮮蝦炒蛋飯(套餐)

特點:少油

小評:幾香口,細細碟,D蝦仁都幾鮮,最重要系少油。好吃。

*金牌小籠包(套餐)

特點:吃完好制

小評:。。。我覺得就一D都唔好吃,最后仲剩一下,天啊唔系我想。。真系吃唔落,又唔好吃。。發覺招牌D野都。。。非常難吃:y-45: ,包入面系有汁,D餡好一般,皮系好似D餃皮,所以正式來講唔系包。

:y-35:

*三杯雞(39元)

特點:野味

小評:唔錯,好野味,不過咸左D,D雞正得好正好入味,有九層塔哦(BG一定好驚,嘻嘻),好香好正好正宗,辣辣地香香地。

:y-50:

*美味獅子頭(20元)

特點:HI。。。無味,清淡

小評:無法形容既難吃。。。可能我接受唔到拒里種做法(有人講我知可以紅燒。。),因為系以湯形式會清淡D,不過果頭啊。。吃完又系好制。。無咩味道,又唔香口哦。。專登點來試嚇點,真系大失所望羅。。

:y-56:

*綠豆山湯(8元)

特點:料足,綠豆香

小評:恩,好多料,里碗野實對D女士會好吸引,又淮山又紅棗又九紀,不過D淮山唔多好吃,紅棗就太細唔甜,雖然無核,九紀級別低左D羅,綠豆幾可,哈哈哈哈。

:y-31:

總評,中信吃飯人流幾少嚇,可能周未會多D。餐廳環境幾好,不過頂部稍差D,無裝修我驚有野下。。。服務方面一般般,如果再醒目D會更好。食物就可見一斑,分量細但精,好野。賣相做得很好,用料方面算系中等,味道幾好,一般人吃好快就飽,唔會吃唔飽,如果系果D大飯桶啊大胃王啊。。我就唔知會點啦,哈哈。價格算中下啦,我覺得啊,睇你點吃羅,哈哈。

中信里間搞活動,吃一百送一百,(好似到八月十五號就無哦)不過送果個一百要用滿兩百先可以用,姐系你用左兩百點三百蚊野打個七折感羅,不過要分兩次消費姐,哈哈。

:y-16:

完,歡迎糾正。

评分

雖然佢地比鼎泰豐收回這9家店的加盟權,要改名金牌小籠,但佢地d食物質素吾錯,最近種係香港開埋分店tim

樣樣o野都係酸酸o地。 。
應該幾開胃~嘿嘿~~:y-66:

8/5號去過羅湖人民南路嗰間85度C享受8.5折。
見到佳寧娜廣場有招牌4樓好似有間金牌小籠包。
唔知喺o埋同一鏈鎖呢?

獅子頭我都係鍾意紅燒,湯底整我食左兩啖就唔食
小籠包我覺得黃貝嶺個間豆槳大王重好食;又平,
不過我自己覺得咋:y-10:
三杯雞未係呢間食過,聽你咁講都應該几好食:y-5:

回复 1# cxsjim

招牌小龍包值幾多分?

回复 4# atompower

我都有這感覺,
是端出來已沒有那麼熱吧!!!!

楼主 发表于 2010-8-9 11:18:23 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳

楼主 发表于 2010-8-9 11:20:48 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
獅子頭我都係鍾意紅燒,湯底整我食左兩啖就唔食
小籠包我覺得黃貝嶺個間豆槳大王重好食;又平,
不過我自己覺 ...
atompower 发表于 2010-8-8 18:14

我觉得果个感既头红烧都未必好吃.
    感就唔知啦..不过我系惊左小笼包啊,虾饺啊,果D野....太肥啦,又唔好吃
   三杯鸡偏辣哦

楼主 发表于 2010-8-9 11:21:21 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复  cxsjim

招牌小龍包值幾多分?
net258 发表于 2010-8-8 21:30

3.5分啦.唔系唔好吃,只不过无咩特别罗

師兄同我食果間有d唔同,
我食果間個酸辣湯唔好飲,
反而個小籠包就幾好食~