发帖
手机端
扫码访问

Chocobo搵食報告@任叫任食日式放題 - 品川日本料理

25969 |80

呢個報告得來不易,其實已經係6月既事,打過幾次然後部電腦hang幾次,成日唔記得save次次都搞到乜都冇哂,搞到都冇心機打報告,不過最後終於都打完。

某日好得閑又同朋友上大陸玩,有人又想食自助餐/任叫任食類型既。當時有人提出四個選擇:大漁,四海一家,大飽口福,品川。

大漁同四海一家成日都鬼咁多人,冇興趣。本來想試大飽口福,但係好遠,唔多識去,唯有等下次搜集好資料後再去。咁淨返品川唯有去睇下點先啦。

本來品川果度係有西式同日式兩種,我地諗住試哂兩邊啦,點知話西式果邊比人包左場,只係淨返日式。其我同一啲朋友都唔食生野,所以有人提議去另一度,不過見個菜單都幾多野食,所以最後都係食品川,地址係萬象城對面。

因為我地好早就去左,去既時候都唔多人,一坐底即刻係咁叫先,不過唔係樣都任叫任食,有啲只係限每人一份。

-

燒銀鱈魚好好食,條魚燒得幾香,肉又夠滑。

鵝肝多士我就覺得普通啫,但有朋友話好好食

鐵板燒牛柳粒超好食,香口得黎好有肉味,又多肉汁,但又一啲都唔韌。最後我叫左三碟~

醬燒魷魚筒都唔錯既,不過覺得個醬濃左

雞軟骨我唔食既,所以唔知好唔好食。

鳥冬好淡,可以話係完全冇味既。

芝土焗大蝦雖然隻蝦一啲都唔大,但係超好食,啲芝士夠香濃,但又冇遮到蝦既味。

芝土焗帆立貝比大蝦差一啲,帆立貝冇乜味。

日式燒雞扒炭黎架!?食左一啖即刻唔食好難食

牛肉涮涮鍋牛肉普普通通啦,冇乜特別。

日式煎漢堡扒又係煎得太耐,不過都好過雞扒既

蒜容蒸扇貝點解有啲咁中式既?不過味道唔差既。

煎玉子其中一個朋友鍾意食既玉子,不過我就覺得冇乜蛋味囉。

茶壺湯海鮮湯黎,入面有料既,不過冇影到,亦比較清淡冇乜味。

其實仲叫左好多好多,不過好多都冇影相或者係我唔食既(刺身,生蠔等)

總括黎講,呢度啲野食都算幾啱我食,雖然就一定唔算平架喇。有機會既話我會再去食,不過下一次一定要一次過試埋西式!(不過就要比多啲錢喇)

味道........4/5   除少部分外都啱我口味
       環境........4/5   環境格局唔錯,係喑左啲
       衛生........4/5   乾淨企理
       價錢........3.5/5 雖然要百幾蚊,不過日式放題算係咁啦

服務........4/5   態度唔錯,執埋幾快手下

评分

OVERALL 都唔錯睇落。

BUT你唔like刺身/生蠔o個d,去食日式放題覺得唔抵囉。 。

期待你嘅西式包膠。

seems like didnt improve after i visited last time
but at least the food is not cold this time /.....:y-85:

打得咁辛苦真係要比個"讚"個你
點解几間放題店少左"谷川庫浪"呀?咁近又方便
雞軟骨好食;但系更鍾意食雞脆骨:y-38:
我對於生野都係麻麻地:y-10:燒烤就:y-54:

楼主 发表于 2010-8-8 23:39:55 | 显示全部楼层 来自: 香港
OVERALL 都唔錯睇落。

BUT你唔like刺身/生蠔o個d,去食日式放題覺得唔抵囉。 。

期待你嘅西式包膠。 ...
ken_choy 发表于 2010-8-8 11:59

我唔鍾意食生野啫...日式燒烤類我至鍾意:y-65:
所以冇乜覺得唔抵食
當然啦如果話用價錢比較點都唔夠刺身類比...

评分

楼主 发表于 2010-8-8 23:41:39 | 显示全部楼层 来自: 香港
seems like didnt improve after i visited last time
but at least the food is not cold this time /.... ...
schk 发表于 2010-8-8 12:10

原來師兄之前去啲野食凍架...
咁真係好唔掂喎,
好彩我呢次冇乜問題啫...:y-10:

楼主 发表于 2010-8-8 23:44:22 | 显示全部楼层 来自: 香港
打得咁辛苦真係要比個"讚"個你
點解几間放題店少左"谷川庫浪"呀?咁近又方便
雞軟骨好食;但系更鍾意食雞脆骨 ...
atompower 发表于 2010-8-8 18:02

我其實唔多留意放題店,
因為我食得唔多,
食放題始終覺得有少少唔抵咁...

我都係好鍾意食燒烤類食物!:y-53:

呢個報告得來不易,其實已經係6月既事,打過幾次然後部電腦hang幾次,成日唔記得save次次都搞到乜都冇哂, ...
Chocobo 发表于 2010-8-8 00:34

多謝師兄既分享!你唔食剌身真係好可惜!請問剌身有無八爪魚,三文魚,吞拿魚?

楼主 发表于 2010-8-9 09:19:43 | 显示全部楼层 来自: LAN
多謝師兄既分享!你唔食剌身真係好可惜!請問剌身有無八爪魚,三文魚,吞拿魚? ...
estheryau1221 发表于 2010-8-9 09:09

有...
呢啲咁普通既刺身就實有既~

有...
呢啲咁普通既刺身就實有既~
Chocobo 发表于 2010-8-9 09:19

你係午市或是晚市食既?埋單幾多錢?要收加一服務費嗎?