发帖
手机端
扫码访问

萬事達酒樓(早茶)

5669 |19

餐具。。。。

用餐餐廳:萬事達酒樓

餐廳類型:酒樓

詳細地址:羅湖區 太寧路183號萬事達會所

用餐日期:20100710日早上

推薦菜式:流沙奶皇包

消費:中高端(總菜價75元,2個人,7道菜,人均約37元
      总評分:3.5(滿分5分)
      味道:3(超級嘛嘛)
      衛生:4(都幾好)
      服務:4(服務幾好
      環境:4(幾高卡,吃完都無塞心情影相
      價錢:3.5(感既食物質素就真系唔抵
)

開始晒野.........................................

*菜幹咸骨粥

特點:咸香

小評:粥整得中規中距,材料還好,味道咸香,唔錯。不過唔見有骨,都系肉哦。

:y-40:

*白灼菜心

特點:色澤鮮綠

小評:麻麻地,都唔多甜,下半身仲有缺陷。。。。悲哀。

缺陷啊。。。

:y-62:

*蛋搭

特點:蛋滑

小評:蛋就幾好吃,夠結果同幾滑,再甜D就更好。不過層皮就太失敗啦,唔脆又唔香仲要系粉既。。。

*鳳爪

特點:老。。。

小評:難吃。。超難吃。。吃起身有一股怪味,仲要好鬼咸。頂,裡D野都羅得比客人。。。好可能系隔夜

*流沙奶黃包

特點:餡料滑流

小評:最好吃系裡個啦,本身想吃流沙包,紙上面都無,只系見到裡個“流沙奶黃包”仲以為系二合一,於是點左,原來都系奶黃,隻不過D餡好似“流沙”姐。。。

不過的確幾好吃,又滑又香既奶黃,外皮都OK,不過要趁熱吃。
:y-5:

*小籠包

特點:汁多

小評:賣相好吸引,外面已經見到里面D汁,一口吃落去(我系等凍左先吃,唔好學我,費事到時你地吃里D野辣親懶塞我啦)。。。都過得去,不過好似差D咩,汁系幾多,餡都過得去,就系唔夠香。

:y-27:

*蝦餃

特點:蝦爽

小評:點解。。。D蝦餃都系感,無蝦味,唔通急凍就系感。。。雖然好爽好大粒蝦仁,但無蝦味哦。。咬左一口,只覺得爽。。就無其它感覺,都唔香。。仲要賣到最貴果只,仲以為好好吃啦,點知。。失望

:y-87:

總評,里間野就系百仕達花園外頭,住宅非常高卡,酒店都很高卡,環境都很好(又忘記影相,吃完都無塞FEEL)。。。以為D野都有返上下質素,真系以為哦,真失望。無下次啦,人地請都要諗嚇。

果鳳爪都整成感。。。蝦餃又無咩特色,想像中D野應該好精致好好吃架。。。點知。。不過只包又幾好吃,但里渡D款式超大眾,連個流沙包都無。。。

价钱都唔便,吃左七十五蚊,只提供发票,电脑单要回收。。。睇都没睇。。算啦,无下次,去水库果间好过。。

:y-30:

完,歡迎糾正。

评分

希望越大失望越大啊~呵呵

個蛋撻好似好正.哈哈

流沙奶黃包 睇落就真好正喔。 。 。
d流沙黃都流曬出來。 。

ching, 水庫邊間呀?間中我都係果頭。 。
PM個地址俾我吧。 。 3Q~

即系一間只賣環境既酒樓啦:y-52:

不過話時話個奶黃包好似好得;定系你影得好呢:y-17:

Those dim sum aren't attractive at all...and the quality also let you down!

楼主 发表于 2010-8-17 00:06:56 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
即系一間只賣環境既酒樓啦

不過話時話個奶黃包好似好得;定系你影得好呢 ...
atompower 发表于 2010-7-21 15:32

果包的確幾有特色。流沙式既包,唔錯啊。

睇點心的外表似係廠製貨色, 唔值這個價錢...... 羅湖區大把選擇好過佢

餐具。。。。
用餐餐廳:萬事達酒樓餐廳類型:酒樓詳細地址:羅湖區 太寧路183號萬事達會所用餐日期:2010 ...
cxsjim 发表于 2010-7-16 14:53

哇....太多劣評了,想去都卻步了!:y-40:

流沙奶黃包 睇落就真好正喔。 。 。
d流沙黃都流曬出來。 。

ching, 水庫邊間呀?間中我都係果頭。 。
...
ken_choy 发表于 2010-7-21 14:20

我以前常去水庫的,我都想知水庫哪裡?貴寶號???我也要,麻煩pm給我!:y-28: