发帖
手机端
扫码访问

火間土(日本料理)

16114 |66

随便拍左一张大厅

門口有漂亮的投影

用餐餐廳:火間土(日本料理)

餐廳類型:料理

詳細地址:羅湖區 寶安南路萬象城1F128店鋪

用餐日期:20100625日晚上

推薦菜式:壽司,沙律

消費:中高端(總菜價98元(服務費9.8元)一共108(四舍五入。。),2個人,7道菜,人均約50元
      总評分:4.2(滿分5分)
      味道:3.8(除左生野。其它都幾好)
      衛生:4(到外都黑麻麻,無覺得唔干凈)
      服務:4(服務幾好
      環境:4(超中意D包房,系叫咩咩咩,日文來既,最衰忘記影
      價錢:4(套餐。原價212哦。。。果渡D野價格還可以啦)

開始晒野.........................................

*海鮮湯(套餐價)

特點:

小評:面豉湯,好過隱,靜止放一鎮有一層“豆腐花”感既野,幾鮮甜,食材還可以,D花甲應該就系冰鮮果D,D湯飲唔出新鮮花甲果D鮮味。

*鰻魚炒飯(套餐價)

特點:粘,濕

小評:無鍋氣,濕濕得,都唔知系咪D鰻魚整得太多豉油,搞濕埋D飯,D鰻魚都麻麻地。。。好怪。里渡D炒飯唔好吃。。吃起來怪怪地。

*蟹子沙律(套餐價)

特點:清新,爽脆

小評:好吃。里面有蝦仁,蟹子好爽,蟹子如果再大粒D仲正啊。。。恩,好爽好香好脆,份量再多D,D醬再多D就正羅。

*黑椒蝦仁X2(套餐價)

特點:燒得好正

小評:蝦仁一定系冰鮮,如果系新鮮再加上感既燒野技術會更正。不過燒得幾好(唔知系咪煎呢。。),好香黑椒味,蝦仁好爽口就系少左D鮮味,擠少少檸檬汁會清新好多,正。

*調魚刺魚(套餐價)

特點:吃唔到腥味

小評:我唔中意吃生野。。都唔識生野。。只系覺得好厚好大塊。。無咩味。。HIHI地感。。。

*三文魚細卷+金槍魚沙律壽司(套餐價)

特點:壽司整得好實。有口感

小評:D壽司整得好實正,唔會一野散開,三文魚果個無咩味道。。金槍魚果只好正,上面金槍魚醬整得好香,配埋D好實正飯團,好正。

:y-18:

總評,里渡比人約會或傾野一流,因為有D好正既包房(好可惜,忘記影相),第二次來感覺都幾好,就系唔中意拒地D生野(肉類既生野),不過好中意拒地D壽司和沙律,餐飯都OK,量唔大但志在D野夠精,我就中意里D,不過果魚生就唔多喜歡羅。

約會朋友里渡系不二選擇,價錢方面睇你點D咩羅,呵呵。

拒地方都幾難穩,因為系轉彎位。。第二次都差D穩唔到,拒間野系一樓,出左地鐵人上三次電梯哦。。

:y-30:

完,歡迎糾正。

评分

呢間 KAMADO ,香港,台灣,都有分店,不過以價錢來說,深圳呢間算親民啦,,
路線與和民差不多,,但我覺得比和民 high D D,,
但始終都係定位係中下價和食,,萬象城 D 租應該唔平,,佢點維皮??
anyway 呢間都算係一間食得過的和風食物店,價錢與食物質數,,OK la
多謝 cxjim 兄介紹:em17:

我如果手頭鬆動D ,,我會去"舞鶴"囉

随便拍左一张大厅門口有漂亮的投影

用餐餐廳:火間土(日本料理)餐廳類型:料理詳細地址:羅湖區 寶安南 ...
cxsjim 发表于 2010-7-10 21:27

個套餐都做左一段時間,價錢都算公道
約女仔不ニ之選地方

價錢確廉宜,不過對架仔野麻麻
觀賞下算囉:y-52:

價錢確廉宜,不過對架仔野麻麻
觀賞下算囉
atompower 发表于 2010-7-11 12:49

atompower ching ,

日本野唔啱食咩,,
唔....生同熟嘅日本野好多都好正架

atompower ching ,

日本野唔啱食咩,,
唔....生同熟嘅日本野好多都好正架
drydrydry 发表于 2010-7-11 17:28

唔好意思!系日本嘅生野至系唔啱:y-28:

在深圳,始終好難搵新鮮既魚生食.

價錢可接受,係香港唔會有咁平

楼主 发表于 2010-7-12 15:41:56 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
個套餐都做左一段時間,價錢都算公道
約女仔不ニ之選地方
chlonline 发表于 2010-7-10 23:50

同道中人,純屬系拍拖好地方

108蚊又真係唔貴wo 仲覺得幾抵tim 想問下坐咩車會最方便去到e間野 ?