发帖
手机端
扫码访问

call 鐘

关闭 [复制链接]
7430 |63

你係生客嘛
佢轉頭叫熟客等等~~~好多時都會等既

我重以為我知道乜嘢係Call鐘
點知睇完各師兄的post..真係慚愧

佢好似5個CALL鐘有大堂券、10個CALL有按摩券,咁同佢黎消費時佢會用自己既券,我都叫節省左一筆架... ...
HAMGER 发表于 2010-7-9 15:29

莫非已經成功 design-in 咗?

莫非已經成功 design-in 咗?
lx8000 发表于 2010-7-9 22:44

DeSIGN-IN ??

皇室call鐘有名次排的,排頭幾位有獎金

個JS喺按得啲話, 下次都會找佢, 我都會以「CALL鐘」形式「點」, 好過去到等. 但喺遇上D似熟賣熟, 揸流攤的JS, 以係冇下次, 寧願再發掘過其他JS好了。

唔好意思, 我之前喺其他post提過但冇mug回應, 所以開個新post問下.請見諒.
其實我想知:
- 究竟"call鐘"係咩 ...
bonefire 发表于 2010-7-8 17:12

以上好多師兄都講過,call鐘call得多未必好。
正確,JS可能會恃熟賣熟,服務會差左。
所以CALL鐘要有策略。
萬事都係睇邊個求邊求個。JS好想你CALL佢鐘,當然會服務好D,但你表現得CALL鐘成為老馮,咁一定出事。
除非你想溝對方,否則我建議你表現要若即若離,捉摸JS心態和心思。
以我為例,就算我想CALL一位JS,有時我唔做CALL鐘,改到場做點鐘,你唔好俾佢估到你點解唔事先CALL鐘,佢會諗好多野,為免失左個熟客,點鐘既服務可能會好過CALL鐘。
一句講晒,呢D鬥智遊戲都係正骨既樂趣。

评分

以上好多師兄都講過,call鐘call得多未必好。
正確,JS可能會恃熟賣熟,服務會差左。
所以CALL鐘要有策略 ...
chulo2009 发表于 2010-7-10 00:40

對!等佢估你唔到!我有時都會專登做點鐘,或者其中一次專登唔搵佢但又話比佢知,咁佢就會貼貼服服!

有d場規定call 鐘要在前台就call
在休息室先call就不計

或者其中一次專登唔搵佢但又話比佢知,咁佢就會貼貼服服! <-----呢招係絕招,成日都work