发帖
手机端
扫码访问

call 鐘

关闭 [复制链接]
7431 |63
簡單講. call 鐘係 js 對你增加好感. 至於增加好感對你有無著數定係 js 似熟賣熟, 因人已異. 個人認為如果你對該 js 搭糖就 call. 可有可無就唔  call.

有時幫吓囡囡做吓Call鐘! 佢會好開心!

有另外一種說法,技師冇工開的時候是輪牌,即是排隊,一個跟一個,有人點鐘的話,她便不用排隊馬上上鐘,之後便排隊尾,但如有客call鐘,技師便要看情形停止輪牌等客人來,按原後可排在原來位置或隊頭,對技師來說絕對好事,而且一般公司都會規定技師每月call鐘的數量,如不達標會扣錢或罰錢或炒等...因此如有心儀或真的很好的技師,請幫幫她們,這對師兄也有好處

有一间場在沙咀那边叫金帝休閑,老板玩 call 鈡任务玩到囡囡傻,自己就賺大錢,
他每年將六月八日及八月八日定為足浴節,那两天規定囡囡要完成一定數量 call 鈡,
完成不了自已買所以那两天老板想袋几多就袋几多,去年八月八日就要足浴師完成十五个,
那段時间有足浴師差不多八,九十人,各位師兄算一算足浴35元一鈡,那老板仲玩埋最多鈡三名有獎,
囡囡為了荣譽及有面,不擇手段冧客買 call 鈡,各位看官你猜猜第一位做了多少个 call 鈡?啊應該是說
買了多少..........答案是一百三十多个,她其中一个港客打電話叫她从上班開始每半小時起一个鈡直到他晚上
過來買單,各位不要以為我吹水你只要向任何一个員工問一問便知道每次都有一D 傳奇客人每年這两天做的
奇事

评分

絕對同意, 除非真係想溝js, 唔係一定唔會call鐘, 只做點鐘

有一间場在沙咀那边叫金帝休閑,老板玩 call 鈡任务玩到囡囡傻,自己就賺大錢,
他每年將六月八日及八月八 ...
bleungcw 发表于 2010-7-9 11:08

有錢都唔係咁洗:y-47:

就係有 D 咁 ON 9 既客同 D 囡囡一齊癲,鬥爭做一姐攞威,老板就掩住半边咀笑

咁師兄係咪搞緊 design-in 呀
lx8000 发表于 2010-7-9 00:36

佢好似5個CALL鐘有大堂券、10個CALL有按摩券,咁同佢黎消費時佢會用自己既券,我都叫節省左一筆架...

4鐘頭牌我就知.....但係咪有call鐘 , 但冇quota?
LHB 发表于 2010-7-8 22:49

有無qouta唔需要知… 囡囡唔夠數自然會call客跑數架啦!!!

大部份既場,做到call鐘佢地係會叫「不動牌」,即係js會係佢地既牌會係輪牌既隊繼續排隊,佢同你做完之後唔 ...
HAMGER 发表于 2010-7-8 22:33

上次去水刀點牌.. 剛好截左個call鐘的胡,

個時當剛好技師, 我同個call鐘客都係走廊.. 你眼望我眼...
好彩囡囡選舉上我鐘啫.. :y-28: