发帖
手机端
扫码访问

call 鐘

关闭 [复制链接]
7428 |63

唔好意思, 我之前喺其他post提過但冇mug回應, 所以開個新post問下.請見諒.
其實我想知:
- 究竟"call鐘"係咩意思. 程序係點?
- 同到場後先點# (並非輪排) 有mug唔同
- call 鐘對 js 有mug著數
- call 鐘對我有mug著數

之前喺同一個場唔同js有唔同既答案, 攪到我好亂.
入個場前,你打電話俾個js話幾點幾點會黎搵佢上鐘,  call鐘.
到左間場,點佢鐘, 因為js唔知你會點佢, 佢唔會等你,可能會上緊鐘.    小費單會有分別.
每間場每個月都會俾js call鐘任務的, 冇完成可以會罰錢.
對你黎講, 可以唔使等咁耐, js對你會增加好感(或者)  

有錯請其他ching更正補充

楼主 发表于 2010-7-8 17:28:58 | 显示全部楼层 来自: 法国

咁請問小費單有mug分別?

CALL鐘小費上限會高D, 甚至無上限, 間間場唔同....

仲有 Call 鐘 有機會張囡囡從睡夢中吵醒, 點鐘就唔會! :y-31:

Call 钟因联络了技师,她会在电脑上写好 x先生几点到,所以其它人便不能点了。
相反,点钟技师如未上班可以不回来的。
有些场几个Call 钟技师可轮头牌,有些就当完成任务。

每間場都会有任務给js,所以js一定想妳call鈡,还有call鈡小費应沒上限.
師兄这样明白未?

平均來講CALL鐘對客不十分有利, JS會要求簽多些, 服務可能因較熟而得過且過, 成個過程閒聊多過工作. 除非另有目的, 但都唔係CALL一次兩次就得到. 都係要長炖.

thanks for your teaching

大部份既場,做到call鐘佢地係會叫「不動牌」,即係js會係佢地既牌會係輪牌既隊繼續排隊,佢同你做完之後唔駛排去後面等運到
大部份既場,對js有call鐘既任務,做唔到就要罰錢,有d場甚至做得多call會有獎
做得call鐘,即係你去到就會搵佢,變相你早d點著佢,唔怕你搵第2個
有d場1個客入場只可做1個js既call鐘,有d就可以同幾個人做call鐘(依家只係知水方係咁)
有d場你call左佢鐘,排位都係其他點鐘後面,有d就係call鐘優先,不過其實都係囡囡同鐘房經理安排,亦即係囡囡安排既即
有d場你call左佢鐘,佢就唔可以輪牌而要等你,有d就可以照輪牌等你,呢樣分2個情況,佢可能為左多輪1個牌但你頂著佢就唔多高興,但又時就會因為「等你」而佢可以倒牌休息一下
做call鐘,好多場既簽小費上限就會多d,甚至唔限
上面都有師兄講過,同囡囡太熟,除非你真係想溝佢,唔係好多囡囡都會因較熟而得過且過, 成個過程閒聊多過工作
而你call左佢鐘,就可以知道佢仲有幾耐先落鐘 / 係唔係度,可以安排上時間穩定d