发帖
手机端
扫码访问

牟拇*巖燒牛湯粉

3334 |12

店面好細

環境好好

但食物就麻麻啦

價格都幾實惠

用餐餐廳:牟拇(巖燒牛湯粉)

餐廳類型:湯粉

詳細地址:福田區 福田区华发北路69号(华发北路与振兴路交叉口)

用餐日期:20100621日晚上

推薦菜式:

消費:中端(總菜價58元(好識打左七五折),2個人,5道菜,人均約30元
      总評分:3.5(滿分5分)
      味道:2(味道麻麻,無特色)
      衛生:4(干凈企理)
      服務:4(服務幾好
      環境:4(裝修幾有特色,不過D食物就真系。。麻麻地
      價錢:4(打埋折好抵啊)

開始晒野.........................................

*涼拌青瓜(6元)

特點:

小評:唔好吃,D汁調到怪怪地。。唔咸唔酸唔辣唔甜。。反而好油,應該有人中意里D感覺化。。我就唔喜歡啦。不過六蚊份量仲幾大嚇。。

:y-40:

*咖哩牛腩(14元)

特點:細份

小評:超級失望。。以為同越香苑一樣,點知,份量少唔講,仲感難吃,咖哩好辣唔香,牛腩又唔香。吃來吃去得個辣味,唔知似咩。。十四蚊,便過頭啦。。系感架啦。。因為當時拒地菜牌仲沒做好有圖果仲,本身唔想點,結果被人說服點左。。。最終。。。

:y-85:

*牟拇粉(19元)

特點:果碗超大

小評:粉我沒試過,不過應該同牟拇面一樣。

*牟拇面(19元)

特點:果碗超大

小評:簡直拆自己招牌,成碗野同公仔面差唔多,仲無公仔面感香。簡單D講系一碗普通不過既牛雜面。

煬唔香無牛肉味。。怪,配菜麻麻地。系未上臺時,我聞到其它地方好香既香味,仲以為一定好正,點知。。。由上臺到吃完,一點感覺都無。。太失敗啦。

里D野羅來填肚差唔多,份量就一般地多。

:y-79:

*西瓜汁(送既,消費滿三十蚊就有一杯)

特點:味道自然

小評:甜味同香味偏下,有小小西瓜味,就系唔香,肯定系真西瓜榨成,可能只系西瓜唔靚吧啦。

:y-6:

總評,一入餐館以為系好地方,點知吃第一道青瓜就好唔掂,第二道好期待既咖哩牛腩,試嚇啦。。我真系想頂拒內臟,算啦算啦,都系等招牌粉,咩牟咩粉,一上一吃。。。唉,早D關門啦。。果杯飲料不作評價。。。

由頭到尾。。。無咩好感。。只有難吃同難吃。要填肚我不如去M記。

:y-30:

完,歡迎糾正。

评分

多謝師兄分享
睇環境就唔差喎
不過睇埋師兄個包膠!又可以去少度勒:y-52:
見到個咖哩牛腩又真系無言:y-63:
怪唔之得咁平

OMG....唔講仲以為個咖哩牛腩係薯仔炆排骨,失敗!:y-81:

去這样的地方食咖喱牛腩結果不用說啦

睇環境幾有特色啊

睇個場就好似幾正幾想去
聽完你既食評打消左呢個念頭,哈哈~

彈得好犀利wor~~
睇圖又唔覺好去邊。 。
填肚都要幾草o野, 唔去罷就啦。 。費事一肚火。 。 。

楼主 发表于 2010-7-12 16:44:14 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 4# ruocen

比嘉旺貴多,同難吃得多。唔,點可以同嘉旺放埋一齊比呢

楼主 发表于 2010-7-12 16:45:18 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
回复 8# ken_choy

呵呵。個人品味羅。好唔好吃見仁見智羅

裝修唔差wo 不過ching比到d食物評分好似麻麻 咁應該唔係太好食bor