发帖
手机端
扫码访问

小朋友試食簡報(10) 比想像中好的 干鍋軒

4002 |19

http://www.sofood.cc/restaurant_sr.php?shopid=1806

終於完成呢篇報告喇:y-58:
今次又再認識多幾位食家 真是榮幸:y-85:  不過今次食後的感覺大家可能不盡相同 每人的口味不一樣吧 我也很少有地有兩個菜的味道給4.5分那麼高(那等於90分了!) 好吧不用多說 去片...

以下分數為試食中個人分數平均分
味道:80.75分★★★★
乾淨:80分★★★★
地方:80分★★★★
方便:75分★★★
服務:72分★★★
抵食:71分★★★
評語: 價錢其實算貴的 雖然你見人均43元 但份量我覺得是比較小的 它的茶很淡 好像水一樣 食物味道平均是可以但其實是有高有低分 地方一般
適合一個人去: 不太可以
味精指數: 有少少啦 可以接受
人均消費: 43元
WIFI上網: 應該係無
總體平均分: 76.5分★★★

餐前小菜 4元 普通

登录/注册后可看大图

干鍋虎掌菌燒山雞 78元 70分★★★ (賣相:3.7分,味道:4分,抵食:2.8分)
有點辣 雞肉算入味 但多骨:y-40:  虎掌菌有很特別的味道

登录/注册后可看大图

蜜製蘆薈 18元 76分★★★ (賣相:4.2分,味道:4分,抵食:3.2分)
是橙汁加蘆薈 很特別但比較貴

登录/注册后可看大图

水餃鱸魚 36元 74分★★★ (賣相:3.7分,味道:3.8分,抵食:3.6分)
普通:y-29: 的水餃 另有金菇菜 魚沒有吃

登录/注册后可看大图

竹筒牛肉 32元 81分★★★★ (賣相:4分,味道:4.5分,抵食:3.7分)
酸酸的很好味 是茄汁 必吃 還有一些配菜青椒 我叫它棺材牛肉:em8:

登录/注册后可看大图

鮮菇玉子豆腐扒菜膽 28元 86分★★★★ (賣相:4.2分,味道:4.5分,抵食:4.2分)
完全的好味 玉子菇及菜都只是預期之中 但真的好好味好配

登录/注册后可看大图

三鮮湯 25元 79分★★★ (賣相:3.8分,味道:4.1分,抵食:4分)
有點油:em18:  鹹鹹的 但都好味 有火腿番茄青瓜

登录/注册后可看大图

蘭花肘 48元 73分★★★ (賣相:3.5分,味道:3.7分,抵食:3.7分)
算入味了 也軟滑 不是非常好吃而已

登录/注册后可看大图

山珍面 16元 71分★★★ (賣相:3.8分,味道:3.7分,抵食:3.2分)
味道鹹鹹的 沒有什麼特別 份量很小 不便宜

登录/注册后可看大图

後記: 例牌甜品 涼粉多奶 yumi yumi:em7:

小朋友穩食日誌(1)羅湖金光華哈大師
小朋友穩食日誌(2)羅湖萬象城美食廣場珍香小鐵板
小朋友穩食日誌(3)羅湖金光華馬拉爸爸
小朋友穩食日誌(4)羅湖東門中威飲食廣場九龍灣茶餐廳
小朋友穩食日誌(5)羅湖人民南路正斗茶餐廳
小朋友穩食日誌(6)羅湖金光華哈大師之二
小朋友穩食日誌(7)羅湖東門步行街鴻展廣場芭蕉泰國餐廳
小朋友試食簡報(1)福田三大炮川味特色食府
小朋友實況報導(1)羅湖檸檬街港記廚房
小朋友試食簡報(2)羅湖寶安南路 滕王閣食府
小朋友穩食日誌(8)福田振華路 迪富賓館西餐廳
小朋友試食簡報(3)福田金地名津 關內日本料理
小朋友試食簡報(4)福田海濱廣場 高跟7號音樂烤吧
小朋友試食簡報(5) 羅湖東門 三大炮川味食府
小朋友試食簡報(6) 羅湖東門南路 廣源港式茶餐廳
小朋友穩食日誌(9) 地王高級巧味
小朋友試食簡報(7) 福田超好味越南美食
小朋友試食簡報(8) 洣水河 食大鑊飯
小朋友試食簡報(9) 第一次食深圳純素食 喚覺生態

评分

e到ga菜色好似幾特別wo 果碟水餃鱸魚其實有咩特別ga地方啊 ??

楼主 发表于 2010-6-20 03:04:11 | 显示全部楼层 来自: 香港
e到ga菜色好似幾特別wo 果碟水餃鱸魚其實有咩特別ga地方啊 ??
ivan98013 发表于 2010-6-20 00:18

魚冇吃 水餃唔覺有特別

魚冇吃 水餃唔覺有特別
小朋友仔 发表于 2010-6-20 03:04

咁其實碟野同鱸魚有咩關係ga = =??

我成日以為水餃鱸魚d水餃系鱸魚肉:y-28:
再加左d金菇都係素味物料;我諗應該几好食:y-67:
師兄唔食魚架?浪費左條鱸魚喎,可能好好食架:y-52:

评分

楼主 发表于 2010-6-20 13:30:09 | 显示全部楼层 来自: 香港
咁其實碟野同鱸魚有咩關係ga = =??
ivan98013 发表于 2010-6-20 03:18

果碟咪就係鱸魚囉 只不過我吃得慢之嘛

楼主 发表于 2010-6-20 13:30:53 | 显示全部楼层 来自: 香港
有人想好聽點,謝謝!
啊祥 发表于 2010-6-20 07:34

你講乜呀

楼主 发表于 2010-6-20 13:34:26 | 显示全部楼层 来自: 香港
我成日以為水餃鱸魚d水餃系鱸魚肉
再加左d金菇都係素味物料;我諗應該几好食
師兄唔食魚架?浪費 ...
atompower 发表于 2010-6-20 09:56

其實係唔係鱸魚肉我都唔係好食得出
你可以再看一下其他食家的意見
我就覺得好普通
我平時就真係唔食魚架 不過出到來一般都會食少少的
果晚我吃得慢之嘛

呢度真係唔啱一支公去食嘅, 遲啲等啲友仔放假, 說吓佢地一齊去試吓都好.
呢度啲碗碗碟碟真係幾好款, 幾得意咁喎, 比一般高檔餐廳嘅款式數目仲多.

我以為呢一間都係食火鍋架添
原來係食其他野~